Şanlıurfa’da son günlerde sosyal medyada örgütlenerek, Suriyelilere karşı miting yapacakları öğrenilen gruba, Vali İzzettin Küçük ve bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.
İddiaya göre, son günlerde asayiş olaylarına sıkça karıştığı ileri sürülen Suriyelilere yönelik sosyal medya üzerinde tepki kampanyaları başlatılmış ve örgütlenen gruplar, tepki mitingi için çalışma başlatmıştı. Kampanya ve örgütlenme çalışmalarının linç girişimine çevrilmeye çalıştığını belirten Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, duruma tepki gösterdi.
2011 yılından bu yana Suriye ve Suriyeliler konusunda Türkiye’nin duruşunun hiçbir şekilde değişmediğini dile getiren Vali İzzettin Küçük, “Bunda bir milim gerileme yoktur, hatta ilerleme vardır. Bizim Suriyeli kardeşlerimize bakışımız şudur. Aslında sınırlar var ama buralar yıllar önce bir ülkeydi. Bu yüzden bizim için bugün de değişen bir şey yok. Yaklaşık bin sene aynı kaderi yaşadık, aynı hayalleri, aynı kültürü yaşadık. Bunun için Suriyeli kardeşlerimiz geldiğinde hiç tereddütsüz bunu bir külfet ve mihnet olarak görmedik. Nasıl Suriyeli kardeşlerimiz bir imtihanda ise bizler de başka bir yönüyle imtihan içerisinde olduğumuzu düşündük ve kucak açtık. Suriye’de barış hakim olana kadar kardeşlerimiz kendi vatanlarında olduğu gibi kalacaktır. Devletin ve hükümetin kararlılığı budur. Bu yüce milletin de bugüne kadar koyduğu tavır budur. Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.
"GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"
Suriyelilere karşı yapılması düşünülen mitingi yasakladığını açıklayan Vali İzzettin Küçük: “Sosyal medyada milletimizi temsil etmeyen bir azınlık güya bir örgütlenme ile miting yapacaklarmış. Şimdiden söylüyorum, vali olarak bu mitingi yasakladım. Bununla birlikte sosyal medya üzerinden bu tür haberleşme yapanlar şunu bilsin, halkı kin ve nifak duygularıyla birbirine düşürme suçunu işliyorlar. Şu anda istihbarat ve siber suçlarla mücadele birimlerimiz bu kişileri belirledi. Bunları toplum önünde teşhir edeceğim. Suç işlemişlerdir, gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa’da yüzü aşkın sivil toplum örgütünün oluşturduğu İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise yaptığı açıklamada, “Bazı grupların özellikle son seçim arifesinde Suriyelileri istememe konusunda sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmuş. Bu kişilerin Urfalılarla alakalarının olmadığını, çok azınlıkta marjinal gruplar olduğunu düşünüyoruz. Kadirşinas halkımızın bu tür olaylara ilgi göstermeyeceğine inanıyoruz. Biz şuna inanıyoruz ki Şanlıurfalılar bu erdemlerini, insanlıklarını, bu kardeşlerimize karşı ensar ve muhacir kardeşliğini göstereceklerine inanıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız provokatif olaylara itibar göstermemesidir” dedi.