Mısır’da askeri darbeyle iktidardan indirilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararı, Fatih Saraçhane Parkı’nda protesto edildi.
Mazlum-Der’in desteklediği ve Anadolu Öğrenci Birliği’nden oluşan yaklaşık 250 kişilik grup, akşam saatlerinde ellerinde pankart ve dövizlerle Fatih Saraçhane Parkı’nda toplandı. Tekbirler getiren gruptan bazı eylemcilerin üzerlerine giydikleri kefenlerle dikkat çekti. Grup üyeleri üzerlerinde “Kardeşlerin Cellatların Elinde Ayağa Kalk Türkiye” ve “Yaşayan Şehitlere Selam Olsun’’ yazılı pankart açtı. Ardından grup adına açıklama yapan Ebubekir Gündüz, ‘’Halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş ve başa gelmiş hükümet daha birinci yılı dolmadan tanklar ve toplar ile yok edildi. 70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına barışı, selameti, huzuru çok gördüler. Susturmak istediler. Esma’ları bu yüzde katlettiler. Yok etmek istediler. Bu yüzden Rabiatül Adeviyye’nin kahraman erlerine kan, kin, kurşun kustular’’ dedi.
Yapılan zulme sessiz kalan insanlarında sorumlu olduğunu belirten Gündüz, ‘’Bütün bu olan bitenlerden Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği sorumludur. Ayrıca bu zulme ve haksızlığa duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tüm insanlıkta sorumludur. Batılı demokratlar, hümanistler yalnızca seyrediyorlar. İnanan, düşünen özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısırdaki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Kalabalık grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.