İstanbul Çağlayan’daki Adliye Sarayı’na kendilerine avukat süsü vererek girip, rehin aldıkları savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden ve kendisini de operasyon sırasında ölen yasadışı örgüt mensubu Şafak Yayla’nın cenazesi memleketi Giresun’un Çanakçı ilçesine getirildi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen cenazeye ilçe girişinde bir grup vatandaş tepki göstererek protesto etti. Protestoların ardından yoluna devam eden cenaze konvoyu Yayla’nın Karabörk köyündeki evine geldi. Cenazeye Yayla’nın az sayıda yakını sahip çıkarken, evinin bahçesine gömülecek olan Şafak Yayla’nın mezar yeri hazırlandı.
Bu sırada bir grup vatandaş evine bulunduğu alana gelip protesto gösterisinde bulunmak istedi. Jandarma ekipleri cenazeyi köylerinde istemeyen grubun eve giden Çanakçı Deresi üzerindeki köprüden geçişine izin vermezken, grup ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı. Köprüden geçişlerine izin verilmeyen grup evi taş yağmuruna tuttu.
Cenazenin eve getirilişi sonrasında konuşan Yayla’nın dayısı Esat Berberoğlu, “Hukuk Fakültesi’nde okuyan bir çocuktu. Bu çocukların bu hale gelme nedenleri nelerdir ? Bu çocuklar da bizim canımızdır. Biz insan değilmiyiz. Bunu terörist diye yazacaklar. Bu ülkenin asıl teröristi kimse ona lanet olsun. Terörist bu ülkeyi soyanlardır. 30 bin kişinin katiline terörist diyemeyenler bu hukuk fakültesinde okuyan çocuğa terörist diyorlar. Buradan ilan ediyorum Şafak Yayla terörist değildir“ dedi.
Cenaze işlemlerinin bitmesinin ardından Şafak Yayla’nın cenazesinin öğle saatlerinde toprağa verilmesi bekleniyor.