Savunma Sanayii Müsteşarlığı Ar-Ge Daire Başkanı Ata Şenlikçi, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için çalışmaların her yıl 2 kat ilerlemesi gerektiğini söyledi. Şenlikçi, savunma sanayiinde insan kaynağı destekleme programından Bursa’daki üniversitelerin de faydalanmasını istedi.
’Bursa İnovasyon-Tasarım Buluşmaları’ çerçevesinde ’Türkiye Otomotiv Sektöründe 4. Ar-Ge Proje Pazarı ve 4. Komponent Tasarım Yarışması’ Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı Ar-Ge Daire Başkanı Ata Şenlikçi, yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin 2023 vizyonu var. Önümüzde 8 yıl var. Her yıl 2 katı ilerletirsek, son 2-3 yılda hedefe ulaşabiliriz. Vizyon olarak her gün gelişmeyi hedefleyen, bilgimizi ve dayanışmamızı arttıran çalışmalarda iç içe olalım. Gençlerimizin bu konulara biraz daha fazla eğilmesi ve gençlerimize destek veren hocalarımızın sayısının da artması lazım” dedi.
Savunma sanayiinde insan kaynağı destekleme programı başlattıklarının altını çizen Şenlikçi, “Bu Ankara’da yapıldığı için Ankara’daki üniversitelere faydası olan bir destek. Bursa’daki üniversitelere de faydası olmalıdır. Üniversitelerimizde başarısı yüksek öğrencilerimize destek veren programlar başlatacağız. Bunun içinde sanayici de var. Biz de paydaş olmak istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bursa İnovasyon-Tasarım Buluşmaları’na destek olan ulusal haber ajansları ile ulusal ve yerel medya kuruluşu temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.