“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü Anma Programı”nda şehit yakınlarına ve gazilere "Devlet Övünç Madalyası" verildi.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Jandarma Komutanı Jn. Alb. Hacı Demirezen, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Alb. Murat Özer, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, Şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Programda konuşma yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Ülkemiz gerek Kurtuluş Savaşı’nda gerek Çanakkale harbinde çokça şehit vermiş. Çanakkale de verdiğimiz şehitlerin hesabını yaparken bile zorlanmışız. Onun için son dönemlerde şehit vermeye devam etmiş ve hep şunu söylemişizdir: İnşallah terör bitecek ve şehit cenazeleri gelmeyecek. Ancak bir artımız var artık şehit cenazeleri gelmeyecek rahatlıkla diyoruz. Terör bitecek diyebiliyoruz. Şu içinde bulunduğumuz süreç çok kritik bir süreç. İnşallah artık terör bitecek, kardeşlik hakim olacak ve bu ülke özellikle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünya insanlığına insanlığı da gösterecek. Özellikle inancımız gereği şehitlerin ölmediğini bildiğimiz bir felsefenin insanlarıyız. Devlet üzerine düşeni imkanları ölçüsünde en iyi şekilde yerine getirmekte ve bundan sonra da getirecek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum gazilerimize de devlet olarak bu ilin yöneticisi ve yöneticileri olarak bizlerin emirlerinizde olduğunuzu bilin lütfen. Bir ihtiyaç olduğunda 24 saat gerek telefonla gerek kapımızı çalarak her zaman yanımıza gelebilirsiniz” dedi.
Vali Şahin konuşmasının ardından 11 şehit yakını ve gaziye "Devlet Övünç Madalyası" takdim etti.