İstanbul Adalet Sarayı’nda dün rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Samsun Adliye Sarayı önünde dua okundu.
Samsun Adliye Sarayı önünde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için yapılan duaya Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Samsun Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Fahri Gülay, Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Kemal Alver, Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları ile Samsun Kapalı Cezaevi çalışanları katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun yaptığı konuşmada, "Saldırının üzüntüsünü yaşıyoruz. Mehmet Selim Kiraz kardeşimizi görevi sadece adaleti tahsis etmek iken, bunu ifade ederken menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Aslında son derece üzgünüz. Ancak hukukçu kimliğimiz öfkemizin önüne geçiyor. Terörün hepimiz biliyoruz ki dini, milleti olmadığı gibi vicdanı ve adaleti de yok. Bizzat olayın faillerini yakalamak için çaba sarf eden mesai arkadaşımıza hem de görev yerinde yapılan bu hain saldırıyı şiddetle tellin ediyor ve lanetliyoruz. Bir daha böyle bir olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle belki bizler de bir kez daha güvenlik noktasında kendimizi değerlendirme ihtiyacı hissediyoruz. Hem hukuk camiasının hem Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.
"BUNUN ADI DÜNYANIN HER YERİNDE ALÇAKLIKTIR"
Samsun Bürosu Başkanı Gürbüz ise, "Hangi amaçla olaya girilmiş olursa olsun, bunun adı dünyanın her yerinde vandallıktır, bunun adı dünyanın her yerinde alçaklıktır ve bunun adı dünyanın her yerinde terörizmdir. Terörizmi hangi ideal ve ideoloji adına, hangi din ya da inanç adına kim icra ediyor ise olsun dünyanın her yerinde lanetliyoruz" diye konuştu.
Samsun İl Müftü Yardımcısı Enver Türkmen’in yaptığı duanın ardından adliye önünde toplananlar dağıldılar.
Bu arada Çağlayan Adliyesi’ndeki olayın ardından Samsun Adliye Sarayı’nda güvenlik önemleri artırıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin görev aldığı Samsun Adliye Sarayı girişinde avukatların bile kimliklerine bakıldı ve geniş güvenlik önlemleri alındı.