Eskişehir’de binlerce kişi, bugün toprağa verilen Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir’in cenazesine katıldıktan sonra teröre tepki yürüyüşü düzenledi.
Reşadiye Camii’nde düzenlenen cenaze namazının ardından yürüyüşe geçen binlerce kişilik grup, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve İki Eylül Caddesi üzerinden sloganlar atarak Hamamyolu Caddesi’ne geldi. Ellerinde Türk bayrakları ile tekbirler ve salavatlar getirerek yürüyüşe devam eden grup, Eskişehir Hava Şehitliği önünde yürüyüşü sona erdirdi. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına basın açıklaması yapan Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Engin Şahan, terör örgütüne tepkisini dile getirdi. Şahan, “Varlık sebebi bu ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü, fıtratının gereği bugün de sergilemektedir. Unutulmasın ki bu ülke sahipsiz değildir. Bu memlekette tek bir Ülkücü kalsa ve elinde hiçbir silah olmasa, o Ülkücü bu ihanete boyun eğmez, şehitlerinin ardından yürümeyi bir vazife telakki eder. Mücadelemizin süreceğini, mücadelemizde aziz milletimizin de yanımızda olduğuna dair inancımızın bir an bile sarsılmadığını açıkça ifade ediyorum. Vatan ve Allah yolunda cam veren tüm şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz” dedi.
Basın açıklamasının ardından şehitler için Fatiha okuyan grup, olaysız olarak dağıldı. Kent merkezinde terörü telin protestoları sürüyor.