Özel Medigün Hastanesi, uzman kadro ve yenilenen yüzüyle hizmet vermek için çok özel bir açılış töreniyle hizmete girdi. Soma’daki faciada hayatını kaybeden 301 maden şehidinin yakınlarının da katıldığı açılışta, aileler protokolle birlikte hastane kurdelesini kesti. Açılışta şehit madenci ailelerine ücretsiz hizmet alabilmelerini sağlayacak 301 Sağlık Kartının da dağıtımı yapıldı.
Soma ve tüm bölge insanına ’Önce İnsan’ prensibi ile hizmet vermek amacıyla yola çıkan Özel Medigün Hastanesi’nin resmi açılışı yapıldı.
Açılış törenine Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, çevre ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, dernek başkanları, muhtarlar, şehit madenci aileleri, vatandaşlar ve hastane personeli katıldı.
ŞEHİT MADENCİ AİLELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET
Soma’da vatandaşlara şifa dağıtacak olan Özel Medigün Hastanesi çok özel bir uygulama ile hizmete girdi. Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine 301 Sağlık Kartı dağıtıldı. Aileler bu kartla hastanedeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Kartlar ailelere törene katılan protokol üyeleri tarafından teslim edildi.
"SOMA’DA ÇOK GÜZEL SAĞLIK HİZMETLERİ VERİLECEK"
Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, Soma’da 1 yıldan bu yana sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, "Bugün iyi günlerimizden birini yaşıyoruz. İlçemizin güzel yerinde güzel bir binada sağlık için önemli bir tesise kavuşuyoruz. Burası daha önce de hastane olarak çalışıyordu. Ancak bazı sebeplerle kapandı, kapanmasıyla ilçemizde üzüntüye sebep oldu. Ancak İzmir’den bu konuda ehil olan grup geldi, bizi de çok mutlu etti. İnanıyorum ki ilçemizde çok güzel hizmetler verecekler. Burada bu hastanenin açılmasını sağlayan Bekir Bey’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
"ONLAR BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR"
Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidine Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kotan ise, "Birçok hatamız oldu. Keşke yaşanmasaydı, olmasaydı. Elbette hepimizin payı vardır. Herkesin burada bir suçu vardır, ben dahil. Büyük umutlarla geldiğimiz Soma’da bilesiniz ki bizler olduğumuz sürece bu 301 kardeşimiz ve yakınları bizlerin başımızın tacıdır ve burası onlarındır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
"KALİTELİ HİZMET, GÜLER YÜZLÜ PERSONEL"
Hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Yalın Uçtum ise, 66 Yatak kapasitesi ile hizmete açılan hastanenin ilerleyen zamanlarda 120’ye çıkartılacağını belirterek, "Soma çok sıkıntılı günler yaşadı. Zor bir sınav verdi. Hala da izlerini taşımaktadır. Sağlık konusunda sizlere kusursuz hizmet vermek için söz veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki siz hastanemizde verilecek olan hizmetleri uzun zamandır bekleyen en büyük destekçimiz olacaksınız. Bizler Medigün Hastanesi olarak siz Somalılara uzman kadromuz, deneyimli güvenilir, aynı zamanda güler yüzlü personelimiz ile kaliteli hizmet vermeye tüm gücümüz ve yüreğimiz ile hazırız. Özel Medigün Hastanesi bizim değil, sizindir. Bu bizim sloganımız olacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından hastanenin açılış kurdelesi şehit madenci aileleri ve protokol tarafından kesildi. Açılışa katılanların hastaneyi gezmesinin ardından açılış töreni sona erdi.