İstanbul’da teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 17 ilçede cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen ve 17 ilçede gerçekleştirilen şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için gıyabi cenaze namazı için on binler saf tuttu. Gıyabi cenaze namazı öncesi bir açıklama yapan AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, "31 Mart günü Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü, bağımsız yargısını ve milletin iradesini hedef alan bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırı akşamın ilerleyen zamanlarında maalesef bir savcımızın şehadeti ile sonuçlandı. Teröristler de en ağır şekilde cezalandırıldı. Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yapılan saldırıyı tıpkı PKK terörü gibi, DAİŞ terörü gibi ve terörün her türlü şeklini kınadığımız gibi kınıyor ve lanetliyoruz. Milli birliğimizi açıkça tehdit eden saldırılara karşı her zaman olduğu gibi yine gür bir sesle ‘Millet Eğilmez, Türkiye Yenilmez’ diyoruz. Daha önceki Gezi olaylarında ve akabinde yaşanan 17-25 Aralık sürecinde ve son olarak bu gerçekleşen saldırıda görüyoruz ki milletin sözünün geçmesini istemeyen, hala kendini bu ülkenin sahibi zanneden ama aslında vatan haini olan odaklar yine kirli elleri ile bir operasyona kalkışmışlardır. Devlet kendine zarar veren eli sıkacak bir kurum değildir. Vatana ve millete zarar veren elin kırılması lazımdır ki öyle de olmuştur.
13 yıllık AK Parti iktidarını yıpratmak için yapmadıkları eylem ve saldırı kalmamıştır. Bu ülkenin millet iradesi ile yönetilmesine yıllardır karşı çıkan odaklar yine aynı senaryoyu oynamakta ve ülkemizi kaosa sürüklemek istemektedirler. Genel seçimlere kadar da yapmayacakları provokasyon kalmayacaktır. Biz AK gençler olarak her türlü provokasyona ve saldırıya karşı dik duruşumuzdan hiçbir zaman ödün vermedik, ahlakımızı ve üslubumuzu bozmadık. Gerçekleşmesi muhtemel olan olaylara karşı da aynı tavrı sürdüreceğimizi her zaman Başbakanımız, Hocamız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Reisimiz Büyük Ustamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan ve çizgisinden ayrılmayacağımızı bildiririz” dedi.
Göktepe sözlerini şöyle sürdürdü: “Basından ve sosyal medyadan takip ettiğimiz olaylarda bu teröristlere açıkça destek veren ve yaptıkları saldırıları meşrulaştırmaya çalışan başta bazı medya kuruluşlarına, onların militan gibi davranan yazarlarına da gereken cezaların verilmesini istiyoruz. Halkı kışkırtmak için kin ve nefret dolu yayınlar yapan, ‘sıranın Cumhurbaşkanımıza geldiği’ şeklinde paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları için de buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Her fırsatta sırf ‘AK Parti gitsin’ diye vatana ve millete verilen zararları görmezden gelen Ak Parti düşmanlığı ile yanıp kavrulan ana muhalefetimize mensup bazı milletvekili aday adayları ve bazı milletvekilleri yine kendilerine yakışanı yapmış, terörden ve teröristten yana tavır almışlardır. Bizim her zaman belirttiğimiz gibi gayri milli bir parti olan ana muhalefet yine bizleri şaşırtmamıştır. Biraz vatan ve millet sevgisi varsa onlardan bu söylemlerde bulunan partililerine gereken uyarıyı yapmalarını beklemekteyiz. Milletçe ve gençler olarak kalleşçe öldürülen şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz’a yüce Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”