Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Diyarbakır’a göreve gitmekte olan askerleri taşıyan aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Tayfun Meşe için Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi.
Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe için Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törene 2. Ordu Komutanı Adem Huduti , Jandarma Bölge komutanı Necdet Güngör, Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, daire amirleri, askeri erkan ve emniyet personeli katıldı.
Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe’nin hayatı anlatıldıktan sonra İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dualar okundu. Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi daha sonra memleketi Balıkesir’e gönderilmek üzere cenaze aracıyla Şanlıurfa GAP Havaalanı’na götürüldü.
VATANİ GÖREVİNİ YAPTIĞI SİVEREK’TE HAYATINI KAYBETTİ
Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe’nin 12 Ağustos 2014’te Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yaptığı, Diyarbakır’da takviye amacıyla göreve giderken Siverek’te hayatını kaybettiği belirtildi.
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TAYFUN MEŞE
1993 yılında Balıkesir’in Kepsut ilçesinde doğan Şehit Tayfun Meşe ilk, orta ve lise öğrenimi Kepsut ilçesinde tamamlamıştır. Vatani görevini Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda komando çavuş olarak askerliği yaparak 12 Ağustos 2014 yılında terhis oldu. 12 Ocak ile 6 Mart 2015 tarihleri arasında yeni Foça Jandarma Komando eğitim alayı Komutanlığı’nda 16. dönem uzman erbaş terörist ile mücadele harekat kursunu tamamlayarak 23 Mart 2015 tarihinde Giresun Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda göreve başladı. Şanlıurfa il Jandarma Komutanlığı emrine geçici olarak görevlendirilen Giresun Jandarma Komutanlığı Diyarbakır’da meydana gelen olayları takviye etmek maksadıyla söz konusu göreve intikali sırasında meydana gelen kazada şehit olmuştur. Şehit Uzman Çavuş Tayfun Meşe bekardır.