Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı sebebiyle Ordu’da sabah namazının ardından şehitlere dua edilerek esker yemeği olan asker tayını, buğday çorbası ve şekersiz hoşaf dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle 81 ili kapsayan program çerçevesinde Ordu’da sabah namazından sonra eller Çanakkale şehitleri için açıldı. Sabahın ilk saatlerinde Atik İbrahim Paşa Orta Camisi’ni dolduran Ordulular, sabah namazını kıldıktan sonra Kur’an-ı Kerim, tekbirler ve tevhidler okuyarak şehit olan askerler için dua etti. Sabah namazının ardından vaaz eden Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, 100 yıl önce Haçlı ordularıyla savaşan aziz askerlere ne kadar dua edilse az olduğunu söyledi. İnsanların bugünlerde huzurlu yaşaması için Mehmetçiğin Çanakkale’de gözünü kırpmadan savaştığını ifade eden Kolukısaoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un ’Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirinden bölümler okudu.
Sabah namazının ardından Atik İbrahim Paşa Orta Camisi avlusunda vatandaşlara, vatanını savunmak için kıt kaynaklarla savaşan askerlerin yemeği olan asker tayını, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeği ikram edildi.