Büyükçekmece Belediye Meclisi, milli takım eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’in adını doğum gününde Tepecik stadyumuna verdi.
Haziran ayı oturumlarını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, efsanevi kaleci ve milli takım eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’in ismini doğum gününde Tepecik stadyumuna verdi.
Büyükçekmece Belediye Meclisi, ilçe sınırları dahilindeki Büyükçekmece Belediyesi’nce yaptırılan futbol sahalarına ünlü futbolcuların isimlerini verirken, Sinanoba tenis kortlarına milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay’ın adı verildi.
OYBİRLİĞİYLE KARARA BAĞLANDI
Haziran ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi ilçe sınırlarında yer alan futbol sahalarına isim verilmesi hususunu görüşerek karar bağladı. Şenol Güneş’in doğum günü olan 1 Haziran tarihinde gerçekleşen ilk oturumda, CHP grubu tarafından ek gündem maddesi olarak teklif edilen Tepecik Stadyumu’na milli futbolcu Şenol Güneş’in isminin verilmesi hususu Spor Komisyonu’nda görüşülerek ikinci oturumda oybirliğiyle karara bağlandı.
"HOŞ BİR SÜRPRİZ OLDU"
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, stadyumlara Türk sporuna hizmet eden Büyükçekmeceli ve ünlü sporcuların isimlerini vererek ölümsüzleştirdiklerini söyledi. Kararın 1 Haziran tarihli birinci meclis gündemine ek madde olarak getirildiğini de hatırlatan Başkan Akgün, "1 Haziran aslında milli futbolcumuz Şenol Güneş’in de doğum günü. Tepecik stadyumuna, doğum gününde Şenol Güneş’in isminin verilmesi kendisi içinde hoş bir sürpriz olacaktır" dedi.
ESKİ BAŞKANLAR UNUTULMADI
Buna göre, Tepecik stadyumunun ismi Tepecik Şenol Güneş Stadyumu olarak değiştirildi. Stadyum bünyesinde yer alan iki salona ise eski Tepecik belediye başkanları Zeki Bora ve merhum Rafet Yıldız’ın isimleri verildi. Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi bünyesinde yer alan 3 futbol sahasına Galatasaraylı futbolcular Metin Oktay, Okan Buruk ve Muhammet Altıntaş’ın isimleri verildi.
Diğer stadyumların isimleri ise şu şekilde belirlendi: Güzelce Turgay Şeren Stadyumu, Kamiloba Bülent Ünder Stadyumu, Kumburgaz Can Bartu Stadyumu,
Mimarsinan Baba Hakkı Stadyumu, Celaliye Kemal Karasu Stadyumu.