Seyitgazi’de bulunan Şehit Kamil Üngör Ortaokulu öğrencileri, Ayvalı köyüne giderek okullarına ismi verilen şehidin önce kabrini ziyaret etti, ardından da anne ve babasını ziyaret ederek ellerini öptü.
14 Nisan 2001 tarihinde Bingöl’ün Genç ilçesi Yazıkonak bölgesinde teröristlerin hain pususunda hayatını kaybeden Jandarma Komando Onbaşı Kamil Üngör, şehit düşüşünün 14’üncü yılında, ismini vermiş olduğu okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından unutulmadı.
Ayvalı köyüne giden ve aralarında Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, Şehit Kamil Üngör ortaokulu Müdürü Cihan Ötün ve öğrenciler, baba Mehmet Üngör tarafından şehidin mezarı başında karşılandı. Mezar başında Seyitgazi Yeni Cami İmamı Şükrü Kara tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, cami müezzini Halil Şahan tarafından öğrencilere şehitlik anlatıldı.
Ardından baba Mehmet ve anne Hacer Üngör, şehit oğullarını anlatıp evlerinde oluşturdukları köşeyi ziyaretçilere gösterdi. Şehidin son yazdığı mektubu gösteren anne Hacer Üngör, gözyaşları döküp oğluna kına yakıp askere nasıl gönderdiğini, nasıl ölüm haberini aldığını anlattı. Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı ise ziyarette ’’Sizin evladınız bizim evladımızdır. Bu çocuklarımız oğlunuzun ismiyle büyüyerek bu vatana hayırlı bir evlat olacaklar. Bizler her zaman sizlerin yanındayız’’ dedi.