SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, yaklaşan seçimlerde yaklaşık 5 milyon engelli oy kullanacağını belirterek, "Engelliler artık kendilerine merhamet duygusu ile yaklaşılmasını istemiyor. Sosyal yaşamdan ekonomiye, sanattan, kültürel etkinliklere kadar hayatın her alanında yer almak istedikleri gibi söz sahibi de olmak istiyorlar. Bu seçimlerde de engelliler özgür iradesi ile hareket ederek kendileri için bu güne kadar yapılanları ve bundan sonra yapılacakları göz önünde bulundurarak oy kullanacaklardır” dedi.
Engellilerin sorunlarını her platformda dile getirdiklerinin altını çizen Salih Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada özellikle engellilerin sosyal güvenlik hakları, işe alımlarda pozitif ayrımcılık tanınması gibi son dönemde yapılan yasal düzenlemeleri önemsediklerinin altını çizdi. Sağlık alanında uygulanan katkı paylarının engellilere uygulanmamasını arzu ettiklerini ifade eden Kılıç, “Sağlık uygulama tebliğinde engellilere ayrıcalık yapılmasını istiyoruz. Katkı payları ve özel hastanelerde uygulanan muayene katılım ücretinin engelliler için yeniden düzenlenmesi konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinden ilgi bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Engelliler için yapılan altyapı çalışmalarının yasal zorunluluktan dolayı yapıldığını bu yüzden bazı belediyelerin özensiz iş yaptıklarını ifade eden Salih Kılıç şunları dedi:
“Engelliler yollarda, parklarda rahatça dolaşamıyorlar, eğitim, barınma ve tatil gibi sosyal ihtiyaçlar engelliler için istenilen düzeyde değil, tekerlekli sandalye ile yola çıkan engelliler şehir içerisinde rahat hareket edemiyorlar, yapılan yollar, kaldırımlar engelliler için tasarlanmamış, çalışmalar empati yapmadan yasal zorunluluktan yapıldığı için ihtiyaçları karşılamamaktadır. Bu konuda ki çözüm önerilerimizi dilimiz döndüğünce kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.”
Açıklamasında tüm engelliler için devlet garantisi, pozitif ayrımcılık, yeterli ulaşım konaklama ve barınma imkanlarının sağlanabileceğini vurgulayan Kılıç şunları kaydetti:
“İstediklerimiz zor gibi gelebilir ama hepsi yapılabilecek istekler. Eğer bunlar yapılırsa Türkiye Engellilerin topluma kazandırılması konusunda örnek ülke olacaktır. Beyinlerimizdeki engeli kaldıralım ve engelsiz bir dünya için el ele verelim.”