Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Siirt İl Müftülüğü organizasyonu, Sancaklar Vakfı sponsorluğuyla 20 Nisan’da doğan 17 bebeğe çeyrek altın takıldı.
Siirt Müftüsü Faruk Arvas beraberindeki din görevlileriyle Siirt Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene katıldı. Hz. Muhammed’in (sav) dünyayı 20 Nisan tarihinde teşrif ettiğinden dolayı bugünü özel olarak seçtiklerini belirten Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Kutlu Doğum HAftası’nın anısına, son 24 saat içerisinde ilk doğan 17 bebeğe çeyrek altını hediye ettiklerini söyledi. Arvas, "Hazreti Muhammed’in (sav) dünyayı şereflendirdiği günün yıl dönümünde sevincimizi paylaşmak istedik. Kutlu doğum günü dünyaya gelen yavrularımıza Rabbim hayırlı bir ömür sürmesini nasip etsin. Güllerin efendisinin 1444. yıl dönümünde dünyaya gelen yavrularımızı Allah’ım vatanına, milletine, bayrağına ve dinine bağlı hayırlı evlat olmayı nasip ve müyesser eylesin. Yavrularımız, güllerin efendisinin doğum yıl dönümünde dünyaya geldiği için kutlu doğum bebekleri olarak altınla ödüllendirdik. Bugünkü etkinlikle 2015 Yılı Kutlu Doğum programlarımız tamamlanmış, madden ve manen destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Kutlu Doğum Haftası’nın 20 Nisan’a denk gelen ve son 24 saat içerisinde doğan bebeklerin kulaklarına ezan ve kamet okudu. Ailelerin teklifi üzerine, bebeklerin bazılarına Fatma, Mustafa, Sevde, Şeyma, Muhammed Emin, Muhammed Yusuf, Ümmü Gülsüm, Zeynep ve Ayşe isimleri verildi.
Çocuklarına çeyrek altın hediye edilen çiçeği burnunda anneler ise bu jestten son derece memnun olduklarını ifade ederek yetkililere teşekkür etti. Etkinlik, hastane çalışanlarına gül ve Hz. Muhammed’i (sav) anlatan kitap hediye edilmesiyle sona erdi.