Nurcan KIRCALI/İSTANBUL, () Şile Hava Uçaksavar Er Eğitim Merkez Komutanlığı’nda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle “Temsili Askerlik ve Yemin Töreni” gerçekleştirildi.  Engelli askerler, heyecan ve sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Selim Makarnacı, Berkan Duman, Tarık Durmaz ve Ahmet Faruk  yapılan törende  yemin ederek 1 gün de olsa Türk Askeri olmanın onurunu yaşadı.

Törende konuşan Garnizon Komutanı Vekili Albay Hazel Yılaz  , "Bu güne kadar çeşitli hastalık ve engelleri nedeniyle askerlik vazifesini gerçekleştiremeyen kardeşlerimiz için yemin töreniyle kutsal vazifeyi yerine getirmelerini sağlıyoruz.Sizler bugün nasıl bir asker olunacağını bizlere ve tüm dünyaya  gösterdiniz.Sizler artık birer Mehmetçiksiniz.  Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Ulusu için onur vesilesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerinde 2003 yılından itibaren her yıl düzenli olarak uygulanan temsili askerlik faaliyeti icra edilmeye başlanmıştır. Bu gün burada sizler, bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl Türk askeri olacağınız gösterdiniz. Vatan, millet, bayrak aşkıyla çarpan yüreğiniz güzel vatanımızın bir teminatıdır" dedi.

Temsili askerler adına konuşma yapan Selim Makarnacı "Arkadaşlarım ve ben Türk Askeri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizleri şanlı bayrağımız altında Türk Ordusunun bir ferdi olma onurunu Atatürk’ün çocukları,evlatları olduğumuzu bizlere   yaşattığınız için  başta Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Garnizon Komutanıma teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen yemin töreniyle temsili askerlik görevini tamamlayan askere terhis belgeleri Garnizon Komutan Vekili Hava Albay Hazel Yılmaz tarafından verildi.

(FOTOĞRAF)