Mersin’in Silifke ilçesinde Ülkü Ocakları ve sosyal medya üzerinden haberleşerek Atatürk Anıtı’nda toplanan kalabalık, Silifke HDP İlçe binasına saldırıp Mersin-Antalya-Konya yolunu ateşe vererek trafiğe kapattı. Gurubu uzaklaştırmaya çalışan kalabalığı dağıtmak için polis havaya ateş etti.
Son iki gün içerisinde Hakkari’nin Dağlıca ve Iğdır’da teröristlerin 30 güvenlik görevlisini şehit etmesi üzerine Silifke halkı sokağa indi. Ülkü Ocakları ve sosyal medya üzerinden haberleşen yaklaşık 15 bin kişi, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları eşliğinde Atatürk Anıtı önünde toplandı. Kalabalık buradan yürüyerek Bucaklı Caddesi Tevekkül Sultan Pasajı’ndaki HDP Silifke İlçe binasına gelerek, binadaki parti bayrağını indirip yaktı. Polis kalabalığı havaya ateş ederek durdurmaya çalıştı. Kalabalık daha sonra sloganlar eşliğinde caddelerinde yürüyerek şehirlerarası otobüs terminaline geçti. Girişte polislerin dur uyarılarına aldırmayan kalabalık, terminal içerisinde çeşitli sloganlar atarak protesto gösterisi yaptı. Polis barikatını aşan grup, otogarda bir müddet bekledikten sonra Mersin-Antalya-Konya yolunu ateşe vererek yolu trafiğe kapattı. Yakılan lastikler nedeniyle yol, yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kaldı.
Araçların geçişine izin vermeyen kalabalık, bazı tır ve araç şoförlerine kimlik sordu. Bir tır şoförü kalabalığın üzerine hızlı bir şekilde ilerleyerek olay yerinden uzaklaştı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke Jandarma Komutanı Ali Özcan olay yerine gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken kalabalık, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, "Polise, askere uzanan eller kırılsın”, “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde slogan attı. Grup, daha sonra Atatürk Anıtı önüne gelerek saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.