Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Silvan Barajı projesi kapsamında yapılan Silvan tünelinde çalışmalar durduruldu. Silvan tünelinde 21 Nisan tarihindeki gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamada yaralanan 2 kişi ise Ankara’ya sevk edildi.
Silvan Barajı’nın tünelinde metan gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada yanarak yaralanan ve gazdan etkilenen 12 kişiden Müslüm Kılıç ve Deniz Yıldız adlı işçiler, birinci dereceden yanıkları olduğu için Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edilirken, Ömer Çetinkaya, Murat Tekin ve Tahar Çakar ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
3 gün önce meydana gelen patlamanın ardından Silvan Barajı tünelinde çalışmalar durdurulurken, uzman heyetler tarafından patlamanın meydana geldiği 4 bin 660’ıncı metrede incelemeler devam ediyor.
10 bin 210 metre uzunluğunda iki sulama kanalı olarak yapımına devam edilen Silvan Barajı’na ait tünelinin 4 bin 660 metresinde meydana gelen patlamada ihmal şüpheleri devam ederken, patlamanın meydana geldiği alanda ise daha önce TPAO tarafından petrol ve gaz araması yapıldığı öğrenildi.