Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,()-

ŞIRNAK Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 5’i yabancı uyruklu 22 öğrenci, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya 2 günlük geziye gönderildi.

Sosyal uyum projesi kapsamında Şırnak’ta bulunan 5’i yabancı uyruklu 22 öğrenci, 2 günlük gezi için Gaziantep ve Şanlıurfa'ya uğurlandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akşam, öğrencilerin derslerine daha iyi motive olması ve sosyal gelişim amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Sosyal Uyum projesi kapsamında ilimizde olan yabancı uyruklu çocukların ilimizdeki çocuklarla kaynaşmaları ve uyumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla aynı zamanda sosyal ekonomik destek kapsamında desteklediğimiz çocuklarla beraber 22 tane çocuğumuzu bugün Şanlıurfa ve Gaziantep’e geziye göndereceğiz. Şanlıurfa’nın tarihi yerleri ile Gazianptep’te hayvanat bahçesi, bakırcılar çarşısını gezecekler teleferike binecekler. 2 gün dolu dolu bir gezi olacak. Çocuklar için bir motive olacak. Derslerini daha aktif bir şekilde çalışmalarını sağlayacak.aynı zamanda bu çocuklarımız kütüphaneye kaydettiğimiz, derslerini takip ettiğimiz çocuklarımızdır. Bunları ödüllendirmek adına bir geziye götürdük. 22 öğrenci 5 görevli" dedi.

Geziye giden öğrenciler arasında bulunan 7'nci sınıf öğrencisi Eren Tarık Som, "Arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep ve Şanlıurfa’ya gideceğiz. Teleferiğe bineceğiz, oralarda gezeceğiz. Bu gezi bizim derslerimizde bize bir motive olacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bize bu geziyi düzenledikleri için teşekkür ederim" dedi. 

FOTOĞRAFLI