Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan ve görev yaptığı Şırnak’ta PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer, GATA’daki tedavisinin ardından evine getirildi.
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Balveren beldesi Milli Jandarma Karakolu kontrol noktasında görev yaparken bölücü terör örgütü PKK militanlarınca saldırıya uğrayan ve girdiği çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer, tedavisinin ardından ambulans ile Kdz. Ereğli’deki baba ocağına getirildi. Askeri konvoy ile evinin önüne gelen Sercan Sezer, burada kendisini bekleyen yakınları ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Deniz Piyade Albay Bülent Oral’ın elinden tutarak evine çıkarttığı Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer, ölümden döndüğünü söyledi. Sezer konuşmasında, "Olayla ilgili pek bir şey söylememe gerek yok. Allah’a şükürler olsun, Allah korudu. Ölümden döndük. Sağ olsun, GATA’da komutanlarımız çok iyi baktı bize. Şu anda sağlığım iyi. Genciz, çabuk toparladık. Çok konuşmak istemiyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Benimle birlikte yaralanan Engin Özdemir üsteğmenimiz de çok iyi. O da estetik ameliyat oldu yüzünden. Sağlığına kavuştu. Konuşabiliyor" dedi.
Yaralı Uzman Çavuş’un annesi Asiye Sezer ise evladının Allah tarafından kendisine bağışlandığını söyledi.
Sezer ailesinin yakınları ile çok sayıda vatandaş eve gelerek Gazi Uzman Çavuş Sercan Sezer’e ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.