Hakan KALELİ/SİVAS, () - SİVAS'ta üretilen bıçaklar yapılan protokol çerçevesinde PTT üzerinden açılan mağazada satışa sunulacak. 
El işçiliği ile üretilen ve sapı için boynuz kullanılan Sivas bıçaklarının sipariş üzerine kargo ile gönderimlerinde sorun yaşanması üzerine meslek odası harekete geçti. Sivas Demirciler Odası ve PTT arasında Sivas Bıçağının satışı ve kargosu konusunda protokol imzalandı. 
Protokol töreninde konuşan Sivas PTT Baş Müdürü Hükümdar Kavak, insan hayatını kolaylaştırmak için çalışan PTT'nin bugün Sivas'ta bir ilke imza attıklarını dile getirerek, "Sivas'ta üretilen yöresel ürünlerin pazarını oluşturmak, Türkiye geneline satışa sunmaktır. PTT, internet üzerinden ePTTAVM üzerinden bir mağaza açtı. Bu çağın gereksinimiydi. Teknolojinin gerekliliğiydi. Biz de kurum olarak dedik ki biz esnafımıza nasıl yardımcı olabiliriz? Biz ePTTAVM'yi kurduk. Onun içerisinde de ise Sivas Posta Pazarı. Sivas'a özgü yöresel ürünleri, üretilen ürünleri Türkiye genelinde pazarlamak için bu sistemi kurduk. Bugün de onun protokolünü imzalıyoruz" dedi.
Demirciler Odası Başkanı Harun Koç ise "Bıçakçı üyelerimizin yapmış olduğu geçen yıl tescil edildi. Şimdi yapılan bu protokol çerçevesinde ürünlerimizi tüm Türkiye'ye satacağız. Sivas hak ettiği değeri bulacak. Bundan sonrada Sivas'taki ustalaramızın emek verdiği ürünler hak ettiği yere ulaşacak" dedi.

FOTOĞRAFLI