Rize’de Atatürk Caddesi’nde esnaf tarafından beslenen ’Şakira’ isimli sokak köpeği hem şehirde hem de sosyal medyada fenomen oldu.
Atatürk Caddesi üzerinde bir giyim mağazası işleten hayvansever Yaşar Kopuz’un beslemeye başladığı ve balık etli olması nedeniyle ’Şakira’ ismini verdiği sokak köpeği kısa sürede çevre esnafa da kendisini sevdirdi. Şakira, akşam saatlerinde Kopuz’un iş yerine gelerek soyunma kabininde kendisi için ayrılan bölüme girip geceyi mağazada geçiriyor. Sabah kahvaltısını aynı mağazada yapan Şakira öğle ve akşam yemeklerini ise aynı cadde üzerinde bulunan kasapta yiyor. Cadde esnafı kimi zaman Şakira için evlerinde özel yemek hazırlatıyor. Esnaf tarafından beslenen köpeğin aşırı beslenmeden kaynaklı ciddi de bir kilo problemi oluşurken, Şakira normal sokak köpeklerinin nerede ise üç katı büyüklükte.
FAZLA KİLOLARI İLE BAŞI DERTTE
Sevimli tavırları ile de şehirde fenomen olan Şakira’nın aşırı kiloları yüzünden ise başı dertte. Yürümekte güçlük geçen Şakira geçtiğimiz geceyi sokakta geçirmeye karar verince kendisi kadar şanslı olmayan diğer sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Şakira, hayvansever Yaşar Kopuz tarafından Rize Belediyesi Veterineri’ne tedavi ettirildi. Yaraları ağır olan fenomen köpek, şu günlerini giysi mağazasındaki yerinde dinlenerek geçiriyor. Şakira’nın sokak köpeklerinin saldırısına uğraması çevre esnafını da derinden üzdü. Atatürk Caddesi esnafı Şakira için bir "geçmiş olsun" çiçeği bile hazırlattı. Ayrıca Şakira’nın sağlık durumunu anlatan paylaşımlar yapılırken, bir çok kişi yorumları ile Şakira’nın uğradığı saldırıyı kınadı.
BİR GÜN GELMESE HERKES MERAK EDİYOR
Şakira’ya sahip çıkan hayvansever esnaf Yaşar Kopuz yaptığı açıklamada, “Şakira farklı bir köpek. Kısa sürede onu sevdik ve benimsedik. Buranın bir parçası artık. Akşamları benim dükkanıma gelip geceyi burada geçiriyor. Sabah da dükkanı açtığımızda kahvaltısını yaparak ayrılıyor. Her akşam şaşmadan aynı saatte geliyor. Geçtiğimiz gece gelmedi. Daha sonra kendisini yaralı olarak bulduk. Tedavisini yaptırdık. Esnafımız ona olan sevgisinden dolayı bir çiçek bile yaptırdı. Gelip onu ziyaret ediyorlar” dedi.
Çevre esnaf ise yaptıkları açıklamada, “O bizden birisi gibi. Sanki bir insan. Bakışları ile kendisini ifade ediyor. Birimiz bir hafta İstanbul’a gitse hiç kimse arayıp sormaz ancak Şakira bir gün gelmezse herkes onu merak eder. Bazen evimizde özel yemek hazırlatıp kendisine getiriyoruz” ifadelerini kullandılar.