Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümü öğrencileri tarafından, Soma’da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facianın yıldönümünde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.
Kozlu Belediyesi tarafından yapılmış olan madenciliği simgeleyen yazının önünde gerçekleştirilen etkinlikte fizyoterapi bölümü öğrencileri Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisinin adının yazılı olduğu 301 balonu gökyüzüne bıraktı.
Madenci kenti Zonguldak’ta madencinin acısını en iyi şekilde anladıklarını ifade eden BEÜ Zonguldak Sağlık Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Eda Akbaş, “Bizim öğrencilerimizin zorunlu olarak üniversiteden aldığı bir ders olan ’Sosyal Sorumluluk Projesi’ dersi kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdik. Zonguldak şehrinin madencilere olan hassasiyetini bildiğimiz için, öğrencilerimizle birlikte bu anlamda bir çalışma planladık. Özellikle geçen yıl Soma’da kaybettiğimiz 301 maden işçisinin ardından bir anma yapmak istedik. Bir daha böyle faciaların oluşmaması için toplumca elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” şeklinde konuştu.
Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölüm Başkan Yardımcısı Ulaş Erdem ise yaptığı açıklamada, “Bizim öğrencilerimizle birlikte bu etkinliği planlamamızın asıl amacı Zonguldak’ta ve Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerini anmaktır. Geçen yıl Soma’da Türkiye’nin en büyük maden kazası meydana geldi. Tüm maden şehitlerimizin ruhu şad olsun. Burada bu sebeple 301 adet siyah balon şişirildi ve üstüne tek tek Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin ismi yazıldı” ifadelerini kullandı.
Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında bir araya gelen öğrenciler ise böyle etkinlikler sayesinde toplumsal olaylara karşı sorumluluk duygularının arttığını ifade etti.