Bir yıl önce Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciasında yetim kalan Somalı minikler, Eyüp Sultan türbesini ziyaret ederek burada kaybettikleri yakınları için dua etti.
Eyüp Belediyesi bir yıl önce Soma’da yaşanan maden faciasında yetim kalan minikleri ağırladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın özel konukları olarak Soma’dan yola çıkan minikler son durakları olan Eyüp’te Başkan Aydın tarafından karşılandı. Ensar Konağı’nda öğle yemeği yiyen minikler buradan Eyüp Sultan türbesine geçerek kaybettikleri yakınları için dua etti. Başkan Aydın, her biriyle tek tek ilgilendiği miniklere ikramlarda bulunarak hediyeler takdim etti.
SOMALI YETİMLER İSTANBUL’DA
Eyüp Belediyesi Soma faciasının yıl dönümünde konuk ettiği Soma şehitlerinin yakınları, minikler için İstanbul’da unutulmaz bir gün yaşayacakları bir program hazırladı. Eyüp Sultan ziyaretleri sonrasında, minikler gönüllerince eğlenebilecekleri imkanların sunulduğu program çerçevesinde çeşitli yerlere götürüldü.
“SOMALI ÇOCUKLARIN ACILARINA MUTLULUKLARINA ORTAK OLMAK İSTEDİK”
Eyüp’te Somalı konukları ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Remzi Aydın, "Dualarımızı yaptık bugün Eyüp Sultan’da. Sonrasında Vialand’a gidip eğlenecekler. Akşam Eyüpspor’un altyapısı ile bir dostluk maçı yapacaklar. İnşallah güzel bir gün geçirmiş olacaklar. Bizler de onların bu minik dünyalarına birer parça da olsa küçük pencere açmak istedik. Eğer bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Onların acılarına ve mutluluklarına ortak olmak istedik” ifadelerini kullandı.
“FACİANIN YIL DÖNÜMÜNDE, ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU İÇİN BURADAYIZ”
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunan Soma Zafer Spor Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, “Soma kazasının üzerinden bir yıl geçti. Sağ olsun Eyüp Belediye Başkanımız bize çok büyük bir imkan sağladı. Somalı çocukların, bizlerin buraya gelmesinde bize çok büyük destek oldu. Kendisine Somalı çocuklar adına çok teşekkür ediyorum. Biz bir acıyı silmeye, yok etmeye ve çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Çocuklar mutlu oldukları sürece eğlenip hayatı seviyorlar. Onları mutlu etmek için bugün buraya geldik” şeklinde konuştu.
SOMALI MİNİKLER İLK KEZ EYÜP SULTAN’I ZİYARET ETTİ
Maden kazasında birçok yakınını kaybettiğini belirten minik Doğukan Tarlaek, “Sınıf arkadaşlarımızın da babaları vefat etti. Çok üzüldük. Allah rahmet eğlesin. Eyüp Sultan’ı daha önce hiç ziyaret etmemiştim. Ama İstanbul’a gelmiştim daha önce” dedi.
Eyüp Sultan’ı ilk kez ziyaret etme imkanı bulduğunu belirten, Berke Söztekin ise, “Buraya geldiğim için kendimi mutlu hissediyorum. Buraya eğlenmek, İstanbul’u gezmek için geldik. 301 tane maden şehidimize dua ettik” diye konuştu.
İstanbul’un tadını çıkarıp gönüllerince eğlenme imkanı bulan minikler, akşam saatlerinde Eyüp Belediyespor ’un çocuk oyuncularıyla hazırlık maçı yapacak.