Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı 8 köyde etkili olan yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi. Yaklaşık 10 gündür aralıklarla yağan yağmur ve dolu nedeniyle Sorgun’a bağlı 8 köyde ekili tarım arazileri zarar gördü, ağaçlar kökünden söküldü iki ayaklı küçük baş hayvanlar telef oldu, ahırları sel bastı. Sorgun’a bağlı Ayrıdam, Kepirce, Ocaklı, Karahacalı, Gözbaba, Küçüktaşlık, Günyazı ve Keser köylerinde bulunan tarım arazileri dolu nedeniyle zarar görürken, dere yataklarında bulunan tarlaları ise sel bastı. Çiftçiler zarar gören tarım arazileri için devlet yardım istediler.
Ayrıdam Köyü Muhtarı Ömer Erkaya, yağmur ve dolu yağışının 20 dakika sürdüğünü belirterek, “Yağan yağmur ve dolu o kadar şiddetliydi ki 20 dakika içerisinde her yer bembeyaz oldu. Dere yataklarında bulunan ağaçlar kökünde söküldü. Bazı vatandaşlarımızın ev ve ahırları selden dolayı zarar gördü. İki ayaklı küçük baş hayvanlar telef oldu. Aynı şekilde tarım arazilerimizde de zarar çok. Çiftçilerimiz şuanda mağdur durumda. Bir yıllık emeğimiz sel olup gitti. Yetkililerimizden yardım bekliyoruz”dedi.
Çiftçilerden Ömer Erdoğan ise buğday başaklarının dolu nedeniyle tamamen zarar gördüğünü belirterek, “Biz çiftçiler bir yıl boyunca hasat dönemini bekliyoruz. Ancak bir yılık emeğimiz görüyorsunuz bir anda yok olup gitti” dedi.