Karayipler’de bir ada ülkesi olan ST. Vıncent and The Grenadınes’ın Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne, mavi yolculuk yapmak için 2 yıl aradan sonra yeniden Fethiye’ye geldi.
İngiliz milletler topluluğundan 1979’da bağımsızlığını kazanan ST. Vıncent and The Grenadınes’in Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne, kızı ve yakınlarıyla 3 günlük mavi yolculuk için Türkiye’ye geldi. Fethiye’den özel bir gulet tekneyle mavi yolculuğa çıkan Ballantyne onuruna, TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya Grida tarafından akşam yemeği verildi.
1783’te Versailles Anlaşması ile İngiltere’ye bırakılan devlet statüsü elde eden 8 adadan oluşan ve 110 bin nüfusu bulunan ST. Vıncent and The Grenadınes’ın Devlet Başkanı Dr. Frederıck Ballantyne, birçok konuda Türkiye’nin desteğinden faydalandıklarını söyledi. Türkiye’nin istikrarlı şekilde büyüyen bir ülke olduğuna işaret eden Ballantyne, "2 yıl aradan sonra tekrar Türkiye’de, Fethiye’de olmaktan çok memnunum. Türkiye’deki en güzel tatil yeri burası. Benim hayattaki en yakın arkadaşlarımın bir kaçı burada. İnşallah güzel sularınızda açılmayı planlıyorum. 3 gün burada kalacağım. Sayın Kaymakam Beye ve diğer yetkililere beni burada misafir ettikleri için çok teşekkür ederim. Fethiye benim için ikinci bir ev. Ülkemiz, Türkiye ile iş birliğinden çok memnun. Birçok konuda Türkiye’nin desteğinden faydalanıyoruz. Özellikle öğrencilerimize verilen burslar ve diğer konularındaki desteklerinden dolayı Türkiye’ye minnettarım. Türkiye istikrarlı şekilde büyüyen bir ülke. Önümüzdeki yıllarda da bu büyümenin devam edeceğine inanıyorum. Ve bu büyüme olduğu sürece Türkiye bölgede güçlenerek, hem bölgeye hem dünya barışına katkısı olacaktır” diye konuştu.