Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL, () "Su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüyen kadın" kategorisinde Guinness rekor denemesi yapacak olan beden eğitimi öğretmeni Bilge Çingigiray Aydın, hazır olduğunu söyledi.
Milli sporcu, 1 çocuk annesİ Bilge Çingigiray Aydın, su altında en uzun yürüyen kadın rekorunu kırmak için her gün havuzda antrenman yapıyor. Gün boyu su dolu havuzun dibinde yürüyüş yapan  Aydın, son hazırlıklarını tamamladı.
25 Mart'ta İstanbul Ataşehir'de bir havuzda yapacağı dünya rekoru denemesiyle ilgili konuşan   Bilge Çingigiray Aydın, dünya rekorunu Türkiye'ye getirmek istediğini söyledi. Aydın “Su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüyen kadınlar dünya rekorunu deneyeceğim. 2 sene önce 67 metre ile ülkemize bu rekoru getirdim. Bu rekordan 5 ay sonra Rus  sporcu bu rekoru 69 metreye çıkardı. 2 yıldır benim hayalim bu rekoru tekrar ülkemize getirmekti. Şimdi bu olanaklar sağlandı. Büyük bir organizasyonla 25 kişilik bir ekiple pazartesi denememizi yapacağız.

PAZARTESİ GÜNÜ BİR SÜPRİZ DE YAŞANABİLİR
Antrenmanların çok güzel geçtiğini, söyleyen milli sporcu "Çok iyi hazırlandım. Kadınlarda bu alanda rekor 69 metrede, erkekler dünya rekoru 79 metrede. İlk hedefim kadınlar rekorunu geçmek olacak. Hedeflerimi yükselttim pazartesi günü bir sürpriz yaşanabilir" diye konuştu.
Aydın rekor denemesi hakkında yaptığı açıklamada “Deneme tek nefeste belli bir ağırlıkla, ben 18 kg ağırlıkla kullanacağım. Ben 10 kg elimde, 8 kg belimde olacak. Tek nefeste  suyun yüzeyine  vücudumun hiçbir kısmı çıkmadan  bir performans olacak. Nefesimin bittiği yerde ağırlığı yere bırakıp yüzeye çıkacağım ve hala bilincimin yerinde olması gerekiyor. Hakemler eşliğinde video görüntülerini Guinness dünya rekorları kurumuna gönderip onay bekleyeceğiz." dedi.

(FOTOĞRAF)