Kilis Ali Duyar Gençlik Evi gönüllüleri tarafından Suriyeli çocukların savaş psikolojisini üzerlerinden atması için Öncüpınar konteyner kentinde bir etkinlik düzenlendi.
Ali Duyar Gençlik Evi gönüllüleri tarafından 14 bin Suriyeli’nin barındığı Öncüpınar konteyner kentinde etkinlikte çocuklar, gönüllü eğitmenler eşliğinde oyunlar oynadı. Daha sonra çocukların yüzleri boyandı. Suriyeli çocuklar yüzlerine boya ile şekil yaptırmak için birbirleri ile yarışırken, anneler de çocuklarını cep telefonlarına kayıt yapmaları dikkat çekti. Ali Duyar Gençlik Evi gönüllüleri tarafından çocuklara çikolata ve çeşitli hediyeler verirken, Suriyeli çocuklar gönüllerinde eğlendi.
Etkinlikler sonunda bir açıklama yapan Ali Duyar Gençlik ve Kültür Evi Kilis Sorumlusu Emine Mercan Dal, amaçlarının Suriye’de iç savaştan kaçıp konteyner kentte sığınan Suriyeli çocukları savaşın etkisini azaltıp onları eğlendirmek olduğunu belirterek, “Konteyner kentte çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenledik. Suriyeli çocuklara neşe katmak adına Öncüpınar Konteyner kentinde bulunuyoruz. Bugün burada bir etkinlik oluşturduk. İnşallah faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Çocukları inşallah eğelendirmişizdir. Sosyal faaliyetlerimiz devam edecek’’ dedi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Gençbak Proje Koordinatörü Emine Kaya ise, bugün Gençbak ekibinin konteyner kentte Suriyeli çocuklarla etkinlik düzenlemek için olduklarını ifade ederek, “Etkinlik gayet güzel. Bugün keyifli bir gün olacağını umut ediyorum” dedi.
Gençlik ve Kültür Evi görevlisi Hakan Özaslan ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sosyal programların gönüllü çalışanlarla birlikte süreceğini hatırlatarak, “Suriyeli sığınmacılara yönelik farklı etkinliklerimiz de olacak. Çocukların yaşadıkları savaş psikolojisinden unutabilmeleri adına konteyner kentte birçok etkinlik düzenleyeceğiz.”