Gaziantep’te ‘Trafik Haftası’ dolayısıyla, smilasyon otomobile takla attırılarak yapılan tatbikatta emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi. Araç içindeki vatandaşların emniyet kemeri takılı olduğu için burunları bile kanamadan kurtuldukları anlar ise gerçeği aratmadı.
Polis ve jandarma ekiplerinin ortak çalışması ile ‘Trafik Haftası’ etkinlikleri kapsamında, emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için yapılan tatbikatta, otomobil içine vatandaşlar bindirilerek takla attırıldı.
Vatandaşların can güvenlikleri için araçlara binerken emniyet kemeri takmalarının önemli olduğunu belirten Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydın Şahin, “Trafik farkındalığı oluşturmak ve bütün vatandaşlarımızın yolcu olarak, yaya olarak, sürücü olarak trafikte ne tür davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirmek adına ‘Trafik Haftası Etkinlikleri’ düzenleniyor. Bizim bugün burada yaptığımız tatbikatla amaçladığımız, bir aracın içinde olmazsa olmazımız sayılan emniyet kemerinin kullanımının önemini anlatmaktır. Biraz önce uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamada, bir aracın takla attığı anda emniyet kemerinin araç içindekileri ne kadar koruduğu ve nasıl sabit tuttuğunu gördük. Emniyet kemeri takılı olmadığı zaman meydana gelen kazalarda araç içerisinden dışarı savrulmalar fazlasıyla olur. Araçların takla atması durumunda boyun kırığına, bel kırığına dönüşen yaralanmalar ve ölümlerle defalarca kez karşılaştık. Biraz önce de gördüğünüz gibi aracımız takla attı ve biz içerisinde sabit durduk, hiçbir şekilde yara almadık, savrulmadık. Bu tür kazalarda aracın içinden dışarıya savrulan kişiler başka bir cisme çarparak veya başka bir aracın altına düşerek ağır yaralanabiliyor hatta hayatını kaybedebiliyor. Bizim vatandaşlardan tek ricamız, emniyet kemerlerini kullansınlar, trafik kurallarına riayet etsinler, arka koltukta dahi otursalar bile emniyet kemerleri takılı bir şekilde yolculuk etsinler’’ şeklinde konuştu.