Türkiye Tavla Birliği tarafından Bursa’da ilk kez düzenlenen turnuva kıran kırana geçti. Zorlu finalde Mersin’den katılan Recep Ali Beyaz şampiyon oldu.
Türkiye Tavla Birliği tarafından Almira Oteli’nde 2 gün süren Türkiye şampiyonası yapıldı. 150 oyuncunun katıldığı turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. Türkiye Tavla Birliği Başkanı Fuat Erdal, “Her yıl Türkiye Tavla Turnuvası adı altında bu etkinliğe Bursa’da başladık. Bu turnuvanın ikinci etabı İzmir, üçüncü etabı İstanbul, dördüncü etabı da Ankara’da gerçekleştireceğiz. 4 etapta en başarılı olan oyuncularla süper finali gerçekleştireceğiz. 4 etapta toplamda 700 oyuncunun katımlını bekliyoruz. Bursa’da ilk defa düzenlediğimiz turnuvamıza 150 oyuncu katıldı. Bu turnuvada en iyi puanı alan ilk 6 kişi, Kıbrıs’ta dünyanın en iyi oyuncularının katıldığı turnuvaya katılım ödülleri kazanıyor. Orada ülkemizi temsil edecekler” diye konuştu.
Türkiye Tavla Birliği Bursa Şube Başkanı Gündüz Güneş ise, amaçlarının okullarda da tavlanın ders olarak gösterilmesi gerektiğini belirterek, tavlanın bir kültür, spor ve centilmenlik olduğunu, Avrupa’nın birçok ülkesinde bunun ders olarak verildiğini söyledi.
Turnuvada Bursa Tavla Sevenler Derneği Başkanı Veysel Kalfa, puanlar şampiyonu oldu. Turnuva şampiyonu Mersin’den katılan Recep Ali Beyaz olurken, ikinci İstanbul’dan Orhan Yenişen, Antalya’dan İlkay Göçan oldu.