Tekirdağ’da dün akşam etkili olan dolu ve şiddetli fırtına, ekili alanlara zarar verdi. Fırtına ve dolu sebebiyle Tekirdağ’da 15 bin dönüm ekili alanda hasar oluştuğu belirtildi.
Tekirdağ’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve dolu sebebiyle başak yapma sürecinde olan buğday, arpa ve çiçeklenme sürecindeki kanola bitkilerinin başakları kırılarak yere yattı. Ortaca, Osmanlı, Karacakılavuz, Aydınköy, Yeşılsırt, Gündüzlü ve Banarlı’nın bulunduğu bölgede etkili olan dolu ve fırtınada 15 bin dönüm ekili alanda hasar oluştuğu kaydedildi. Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Canki, ekili alanların zarar gördüğünü, buğdayın kırıldığını ve yere yattığını söyledi. Dolunun bölgede yaklaşık 15 bin dönüm ekili alana zarar verdiğini söyleyen Mehmet Canki, bölgenin afet bölgesi sayılması gerektiğini belirterek, "Dün saat 7 gibi fırtınayla birlikte yağmur geldi. Arkadan doluya çevirdi. Dolu ceviz büyüklüğündeydi. Bizim meramızda ekili alanları tamamen yok etti. Yerler yaş olduğu için alanın ne kadar olduğunu tam bilemeyiz. 10 ile 15 bin dölüm arazide tespit yapılacak. Buğdaya çok zarar verdi. Sabah valimiz geldi, inceleme yaptı. Tarım İl Müdürümüz geldi. TARSİM Sigorta Müdürü geldi, inceleme yaptı. Yapılan araştırmadan sonra durum ortaya çıkacak. Bu tarlada dün saat 7’de yağan dolu buğdayı yatırdı, başaklarını kırdı. Hiçbir şey kalmadı tarlada. Devletten gerekli yardımları bekliyoruz. Burasını afet bölgesi mi ilan edecekler nasıl yapacaklarsa yapsınlar, mağduriyeti çözsünler. Başka bir isteğimiz yok. Buğday sanki makineyle biçilmiş gibi parçalanmış" dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da zarar gören bölgeyi ziyaret ederek, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yapılan inceleme sonrası çiftçinin zararının detaylı olarak tespit edileceği bildirildi.