Konya’da, Konya İçin Birlikteyiz Platformu tarafından Güçlü Başbakan Güçlü Konya sloganıyla düzenlenen toplantıda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na destek bildirisi okundu.
Dedeman Otel’de yapılan toplantıda ASKON, ANMEG, Diyanet Sen, HUDER, İHH Konya, KTO, KSO, KTB, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı odalar gibi odalar, dernekler, kanaat önderleri, farklı siyasi görüşlerde isimler yer aldı. İş adamları, odalar, dernekler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, farklı siyasi görüşteki isimler Başbakan Ahmet Davutoğlu’na destek verdiklerini ortak bildiriyle duyurdu.
Yapılan açıklamada, Konya’nın dünyanın yakından takip ettiği il olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Akan kanı durdurmak için savaşacak Başbakanımıza en güçlü desteği vermeliyiz. Vereceğimiz destek dünya tarafından takip edilecek. Seçimlerde önce Konya’nın sonuçlarına bakacaklardır. Konya’nın seçim sonuçları herkes tarafından hatırlanacaktır. Tarihe not düşülecektir. Tüm ilçe, mahallelerle Taşkentli Davutoğullarından Ahmet’e destek vereceğiz. Biz, 2,5 milyon Konyalı olarak Ahmet Davutoğlu’nun etrafında bir araya gelmek istiyoruz. Çünkü güçlü Başbakan demek güçlü Konya demek. Konya’yı tarım başkenti yapmak için, Milli savunma sanayinin kalesi yapmak için, Kavşak noktası olmak için, Başkente başkent olduğunun tescili için. Birlikten güç doğar diyeceğiz. Başbakanın yanında olacağız. Konya tarihi için önemli olan bu seçimler de Konya ayağa kalkmaya hazırdır.”
Ortak bildirinin ardından kürsüye çıkan MHP eski İl Başkanı Yusuf İnanç, “Değerli hemşehrimiz Ahmet Davutoğlu’nun Konya ve Türkiye için şans olduğunu düşünüyorum” dedi. İnanç, seçimlerde Davutoğlu’na verilecek desteğin önemine vurgu yaptı.
Eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler de, toplantıya seve seve katıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’nın başına konmuş talih kuşudur. Bunu korumalıyız. Isparta’nın Demirel’e gösterdiği, Rize’nin Erdoğan’a verdiği desteği biz de göstermeliyiz. Aklımızı başımıza almalıyız. Kendi vilayetinde bir önceki seçimden düşük alan başbakanı o koltukta oturtmazlar. Davutoğlu’na destek vermeliyiz. Sakın ola Konyalılar olarak Davutoğlu’nu mahcup etmeyelim. Dört aydır bunu söylüyorum. Ben AK Partili değilim ama Davutoğlu’na destek vermeyi görev sayıyorum. Ayrılığı bırakmalıyız, birlikte hareket etmeliyiz.”
Refah Partisi eski Konya Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ünaldı ise, Konya’dan çıkmış bir başbakana olması gerekenden fazla destek vermeleri gerektiğini ifade ederek, “Biz, Konyalı Başbakanımıza sahip çıkmak için buradayız. Bunu böyle değerlendirmeyenler yarın üzülürler” diye konuştu.