Edirne’de İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen, ‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ yürüyüşüne katılan temsili ‘Akşemseddin’ attan düşünce, temsili ‘Fatih Sultan Mehmet’ fetih yürüyüşüne tek başına devam etti.
İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı kutlamaları, Edirne Tophane mevkiinde gerçekleştirilen ‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ yürüyüşü ile gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) organizasyonuyla hazırlanan yürüyüşe Edirne Valiliği Roman Mehteran Takımı ve temsili olarak atlarıyla katılan ‘Akşemseddin’ ve ‘Fatih Sultan Mehmet’ katıldı.
AKŞEMSEDDİN ATTAN DÜŞÜNCE, FATİH FETHE TEK BAŞINA ÇIKTI
İstanbul’un Fethi’nin 562. Yılı kutlamaları kapsamında Edirne Tophane mevkiinde başlayan ve Ulu Camii önünde son bulan ‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ yürüyüş gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi üyeleri tarafından hazırlanan yürüyüş organizasyonunda, temsili olarak atlarıyla katılan Fatih Sultan Mehmet ve Fatih’in hocası Akşemseddin’e, Edirne Valiliği Roman Mehteran Takımı eşlik etti. Temsili olarak Akşemseddin’i canlandıran at eğitmenin ‘Fırtına’ isimli atı yürüyüş sırasında huysuzlanmaya başlayınca bir başka eğitmen hemen müdahale etti. Bir süre müdahale eden eğitmenin yularını tutarak yürüyüşe devam eden ‘Fırtına’, yanında bir vatandaşın hızla geçmesiyle ürktü ve şaha kalkarak üzerindeki eğitmeni yere düşürdü. Şans eseri meydana gelen kazada, atın üzerinde bulunan eğitmen kazayı yara almadan atlattı.
‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ yürüyüşünde meydana gelen kazanın ardından temsili olarak Fatih Sultan Mehmet’i canlandıran at eğitmeni atı ‘Bey’ üzerinde ve mehteran eşliğinde yürüyüşü herhangi bir kaza yaşanmadan tamamladı.