Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayanlar, devlet tarafından kendilerine gazilik unvanı ve madalyası verilmesi için Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. “Gazilik hakkımızı istiyoruz” yazılı pankartlar taşıyan grup, “Bize bir madalyayı çok görmesinler” dedi.
Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, gazilik unvanı ve madalyası verilmesi için Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. Yaklaşık 80 kişilik grup, “Gazilik hakkımızı istiyoruz” yazılı pankartlarla Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup, kendilerine gazilik madalyası verilmesini istediklerini belirtti.
Grup adına açıklama yapan Kadir Erhan Tuna, “Bizler terörle mücadele sırasında yaralanan fakat gazi sayılmayan kimseleriz. Bugün burada bulunmamızın sebebi terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayan bizlere hak ettiğimiz gazilik unvanı verilmesi isteğimizdir. Devletimiz bizi görebilmek için bizden bacak, kafa, göz gibi bir kayıp arıyorsa bilinmelidir ki umut ve inanç kaybı bunlardan büyük bir kayıptır. Bizler devletimizin sınırını korumak, güvenliğini sağlamak, devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiriyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış kimselere gazilik unvanı ve madalyasının verilmesini talep etmekteyiz” dedi.
“BİZE BİR MADALYAYI ÇOK GÖRMESİNLER”
Vücuduna 33 şarapnel parçası girdiğini belirten Hakan Gülterler ise, “1991 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerle girdiğimiz çatışmada yaralandım. Onbaşı er olarak vatani görevimi yaparken yaralandım. 33 şarapnel parçası var vücudumda. Bacaklarımdaki şarapneller 2005 yılında fark edildi. Şuanda hala onlarla yaşıyorum. Devletimiz bize bunu çok görmesin” diye konuştu.
Bacağından yaralanan Vahdettin Tozcu, “1992 yılında terörle mücadele esnasında terhisime 23 gün kala 40 kişilik bir grupla Kahramanmaraş Murat Dağları’nda çarpıştıktan sonra ertesi gün vuruldum. Ben bu vatan için bugün de canımı veririm, o bana ne veriyor. Bize bir madalyayı çok görmesinler” şeklinde konuştu.