Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelinde yaşanan terör olaylarında birlik ve beraberliğin zarar görmemesi için iki milyonu aşkın berber, bakkal, kasap, manav, taksi, dolmuş, halk otobüsü, servis aracı olmak üzere 494 meslek dalının yürütüldüğü iş yerlerine ’Hepimiz Kardeşiz’ afişi asılacağını bildirdi.
Dağlıca, Iğdır ve ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilim esnaf teşkilatının tepe noktası TESK’i birlik ve beraberlik için harekete geçirdi. Ülke genelinde yaşanan terör olaylarında birlik ve beraberliğin zarar görmemesi için iki milyonu aşkın berber, bakkal, kasap, manav, taksi, dolmuş, halk otobüsü, servis aracı olmak üzere 494 meslek dalının yürütüldüğü iş yerlerine ’Hepimiz kardeşiz’ afişi asılacağını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"İçimizi yakan ve toplum olarak bizi hüzne boğan bu olaylar mutlaka son bulmalıdır" dedi.
Millet olarak büyük acı yaşandığını ve onlarca vatan evladının şehit verildiğini kaydeden Palandöken, şöyle konuştu: "Hain pusular, mayınlar ve çatışmalarla sadece canlarımızı değil, kardeşliğimizi, birliğimizi ve geleceğe dair umutlarımızı kurban vermemeliyiz. Çünkü biz hepimiz kardeşiz. Bu birlikteliğe ve kardeşliğimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Yaşanan acılar karşısında öfkemize yenik düşüp kardeşliğimize zarar vermeyelim. Otobüsleri taşlayarak, dükkanların camlarını kırarak bir yere varamayız. Herşeye rağmen ahilik ve kardeşliğimizden gelen sükûnetimizi, itidalimizi koruyarak vatanımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü bizim bin yılı aşkın bir kardeşliğimiz var. Bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."