Teşkilatlanma çalışmalarını özellikle Anadolu’da arttırarak gücüne güç katan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), yeni dönemde daha aktif ve dinamik yapısı ile büyümeyi sürdürmeyi planlıyor.
Oy birliği ile Genel Başkan Atilla Sertel’e Onursal Başkanlık unvanı verme kararı alan TGF Başkanlar Konseyi, Meclis’te sektörün sesi olacak çeşitli partilerden 22 milletvekili adayına da başarılar diledi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 48. Başkanlar Konseyi, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 10-12 Nisan 2015 tarihleri arasında, Otel Double Try By Hilton’da gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda, geçtiğimiz günlerde vefat eden Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Coşkun Özler de anıldı.
Toplantının Divan Başkanlığını yapan TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Türk siyaset tarihine önemli isimler kazandırmış, Malatya’da olmaktan son derece onur duyduklarını söyleyerek, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ne teşekkür etti. Öte yandan şu anda 22 milletvekili aday adayının sarı basın kartı sahibi olduğunu anımsatan Dim, bunun da sektör için önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.
Daha sonra söz alan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit de, “Sizleri Malatya’da ağırlamaktan son derece büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cemiyet olarak bir yıl önce kurulduk ancak kent medyasının yüzde 98’ini temsil ediyoruz. Malatya medyasının başarılı çalışmaları var. Malatya’da ilk kez böyle bir toplantı gerçekleştiriyoruz ama ileriki dönemlerde sizleri yeniden Malatya’da görmek istiyoruz” dedi.
“ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK”
Toplantıda konuşan TGF Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ise, son dönemlerde Anadolu’daki cemiyetlere yönelik yaptıkları örgütlenme çalışmalarının meyvelerini bugün Malatya ile aldıklarını söyleyerek, “Bu çalışmalarımız ileriki günlerde de artarak devam edecek” dedi.
Tüzük gereği Eylül ayında yapılacak Olağan Genel Kurula kadar 6 ay süreyle genel başkanlık görevini yürütmeye devam edeceğini belirten Karaca, “Genel başkanlık seçimlerine kadar ki sürede daha genç ve dinamik bir yönetim oluşturmayı hedefliyoruz. TGF’nin büyümesine ve gelişimine büyük katkı sağlayan Genel Başkanımız Atilla Sertel’in milletvekili adayı olması, sorunlarımızın Meclis’te çözümü noktasında sektöre büyük bir kazanım sağlayacaktır” dedi.
“BİK DESTEKLERİ ANADOLU İÇİN BÜYÜK KAZANIM”
TGF olarak Basın İlan Kurumu’nun yönetmeliğinin değişmesine büyük katkı sağladıklarını ve en azından kurumun şubesi olan illerdeki cemiyetlere maddi destek verilmesine olanak tanıdıklarını da söyleyen Yılmaz Karaca, “Bugün BİK’ten alınan destek Anadolu’daki cemiyetler için büyük bir kazanım oldu” dedi.
“YIPRANMA HAKKI FİİLEN UYGULANMIYOR”
Genel Başkan Karaca ayrıca, hükümet tarafından kaldırılan yıpranma hakkının geri kazanılmasını sağladıklarını da anımsatarak, “Ancak bizimle görüşülen taslak ile çıkan taslak arasında çok büyük fark var. Yıpranma hakkında sarı basın kartı şartı yoktu. Aslında şu anda yıpranma hakkı fiilen yok. Çünkü bu işi yapan arkadaşlarımızın özellikle Anadolu’da bir çoğunun sarı basın kartı yok, bu nedenle de bu yasa hiç kimsenin işine yaramıyor. Bu konuyla ilgili hukuksal mücadele başladı ve devam ettirilmesini de sağlayacağız” diye konuştu.
TGF’DEN ATİLLE SERTEL’E ONURSAL BAŞKAN UNVANI
Toplantı konuşmaların ardından diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Başkanlar Konseyi, İzmir’den milletvekili adayı olan ve Meclise girmesi beklenen TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’e, Onursal Genel Başkan unvanı verilmesi önergesini ele görüştü. Konseye katılan cemiyet ve dernek başkanlarının oy birliği ile Sertel’e, Onursal Genel Başkan unvanı verilmesine karar verildi.
Konuşmaların ardından TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, misafirperverliğinden dolayı Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Ferit’e ve 47. Başkanlar Konseyi’ne ev sahipliği yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’a teşekkür plaketi verdi.