Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, halkın Türk Hava Kurumu’nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıdığını belirterek, “Türkiye’deki pilot eğitiminin yüzde 45’ini THK sağlıyor” dedi.
THK Genel Başkanı Vacit Öktem, bölge toplantısını gerçekleştirmek amacı ile Sinop’a geldi. Öktem, toplantı öncesi Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında THK Genel Başkanı Vacit Öktem ve beraberindeki heyet, THK Sinop Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıya THK Genel Başkanı Vacit Öktem, bölgede faaliyet gösteren şube başkanları ve saymanları katıldı. Öktem başkanlığındaki toplantıda bölgede hayata geçirilmesi planlanan projeler ve havacılık faaliyetleri ele alındı.
Toplantı sonrası basın açıklaması yapan THK Genel Başkanı Öktem, “Bölge toplantıları için bugün Sinop’tayız. Bölge toplantısından önce valimizi ve belediye başkanımızı ziyaret ettik. Maalesef Türk Hava Kurumu’nu sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıyor halkımız. Evet, biz deri topluyoruz ama bu toplanan deriler karşılığında Türkiye’nin dört ayrı noktasında bulunan eğitim kamplarımız var. Bunlardan birisi de Sinop’ta. Buradaki eğitim kampımızı daha da canlandıracağız. Bu hususun yanında belki halkımızın bilmediği THK’nın başka bir hizmeti daha var. 112 ambulanslarının alt yapısı Türk Hava Kurumu tarafından temin ediliyor. Üniversitemiz var, 3 bin öğrenci yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra bir Uçuş Akademimiz var, Türkiye’deki pilot eğitiminin yüzde 45’ini THK sağlıyor. En son yaptığımız anlaşma gereği Türk Hava Yolları’na yüz tane pilot yetiştireceğiz. Bu hizmetlerimizin devam etmesi ve daha da gelişmesi için halkımızın bize güven duyması lazım. Biz o derileri topluyoruz ama karşılığında da halkımıza havacılıkla ilgili bu tür sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Bu anlamda daha ileriye gitme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından THK Genel Başkanı ve beraberindekiler Sinop’un tarihi yerlerini gezdi.