Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamboçya’nın, Kampong Cham şehrine bağlı olan Angkor Ban köyünde yaşayan Müslüman çocuklar için okul yapılacak.
TİKA, Güney Asya ülkelerine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Güney Asya’da önemli projeler gerçekleştiren TİKA tarafından Kamboçya’nın, Kampong Cham şehrine bağlı olan Angkor Ban Köyü’nde yaşayan Müslüman çocuklar için okul yapılacak.
Güney Asya ülkelerinden Kamboçya’nın, KampongCham şehrinde yaşayan Müslümanlar tarafından Angkor Ban Köyü’nde yaşayan Müslüman çocuklar için okul yapılması talep edildi. Bu kapsamda TİKA tarafından gelen talep üzerine proje çalışmaları başlatıldı.
Kilometrelerce uzakta yaşayan çocukların ihtiyacına duyarsız kalmayan TİKA, öğrencilerin faydalanması amacıyla Angkor Ban köyünde yeni bir okul inşaatının yapımına başladı. TİKA uzmanlarından oluşan bir heyet Mart ayında bölgeyi ziyaret etti. Yapılan görüşmelerin ardından projeye başlanması sağlandı. Haziran ayının sonuna kadar bitirilecek olan iki katlı ve sekiz sınıftan oluşan okul, önümüzdeki eğitim öğretim yılında kullanıma açılacak.