Karadağ’ın Kolaşin şehrinde bulunan Braça Seliç Meslek Lisesi’nin bilgisayar sınıfı donanımı ve okul altyapı yenileme çalışmaları Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.
TİKA, Karadağ’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Karadağ’ın Kolaşin şehrinde bulunan Braça Seliç Meslek Lisesi’nin bilgisayar sınıfı donanımı ve okul altyapı yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. Kolaşin Belediye Başkanı Zelyka Vuksanoviç’in de hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Kolaşin Braça Seliç Lisesi Müdürü Zvonko Peroviç, şehirdeki tek lise konumundaki okullarına 30 yıldan bu yana hiçbir yatırım yapılamaması nedeniyle önemli altyapı eksiklikleri bulunduğunu belirterek, TİKA tarafından okulun tüm elektrik sisteminin ve sınıf kapılarının yenilendiğini, ayrıca yeni bir bilgisayar sınıfının tüm donanımının sağlanarak kendilerine teslim edildiğini kaydetti. Projenin bölge eğitimi için önemine de değinen Müdür Peroviç, yapılan desteğin Kolaşin Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim şartlarını yükseltmesinde büyük bir rol oynayacağını ifade ederek, desteklerinden dolayı Karadağ hükümeti ve tüm Karadağ vatandaşları adına TİKA’ya teşekkür etti.
TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise, eğitim projelerinin önemine vurgu yaparak, bölgenin tek lisesi konumundaki Braça Seliç Meslek Lisesi’nin eğitim altyapısına yaptıkları bu destekle okulun öncelikli ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti. Özellikle öğrencilere seslenen Yazıcı, kurulan bilgisayar sınıfında son teknoloji bilgisayarlar ve akıllı tahta bulunduğunu belirterek, bu imkânları en verimli biçimde kullanmalarını ve bilgi düzeylerini teknolojik araçlar kullanarak daha yukarı seviyelere yükseltmeleri hususunda daha çok gayret göstermelerini istedi. Gerçekleştirilen projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Yazıcı, Karadağ’ın eğitimine destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.
Gerçekleştirilen proje kapsamında Braça Seliç Meslek Lisesi’nin elektrik altyapısı ve sınıf kapıları yenilenerek, bilgisayar sınıfının tadilatı ve donanımı gerçekleştirilip, modern bir bilgisayar sınıfı kuruldu.