Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Arnavutluk’un Rrogozhina kentindeki sağlık merkezine tadilat ve donanım desteğinde bulundu.
Arnavutluk’ta özellikle sağlık alanında başarılı projelere imza atan TİKA, Arnavutluk’un Rrogozhina kentindeki sağlık merkezine tadilat ve donanım desteğinde bulundu. Sağlık merkezi yetkililerinin ihtiyaçlarıyla ilgili olarak TİKA Tiran Koordinatörlüğü ile irtibata geçmeleri ve bilgilendirmelerinin ardından sağlık merkezinin tadilatı ve sağlık malzemelerinin temini gerçekleştirildi. Arnavutluk’un orta kesimlerindeki 15 bin nüfuslu şehrin tek sağlık merkezi olan “Rrogozhina Sağlık Merkezi”nin onarımının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene Arnavutluk Sağlık Bakanı İlir Beqya, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.
Büyükelçi Hidayet Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu söyledi. Sağlık alanındaki işbirliğinin ikili ilişkilerin en iyi göstergesi olduğunu belirten Bayraktar, “TİKA aracılığı ile sağlık konusunda 30 değişik projeye imza attık. İki yıl içinde 12 sağlık projesi gerçekleştirdik. Amacımız, her konuda olduğu gibi sağlık konusunda da Arnavut halkına yardımcı olmaktır” diye konuştu.
TİKA Arnavutluk Koordinatörü Çetin de, TİKA’nın bu şehirde sağlık alanının yanı sıra kültürel projeler de yaptığını ifade ederek, TİKA’nın şehir merkezinde bulunan camiyi de restore ettiğini açıkladı.
Arnavutluk Sağlık Bakanı Beqya ise, sağlık ve diğer alanlardaki projelerle Arnavutluk hükümetine ve halkına yardımcı olmalarından dolayı TİKA ve Türk halkına teşekkür etti.
1980 yılında inşa edilen kuzey-güney ve doğu-batı yollarının kavşağında bulunan Kavaja’nın bir ilçe belediyesi olan Rrogozhina’da 11 bin kişi yaşıyor. Rrogozhina Sağlık Merkezi, Kavaja’nın yakınında bulunan Peqin, Lushnje ilçe belediye sakinlerine de 24 saat hizmet veriyor.