Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’ın İslamabad şehrindeki Federal Hükümet Hastanesi Çocuk Kliniği’ne tadilat ve donanım desteğinde bulundu.
TİKA, dost ve kardeş ülke Pakistan’a sağlık alanında katkı ve destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Pakistan’ın federal başkenti İslamabad şehrinde bulunan Federal Hükümet Hizmetleri Hastanesi Çocuk (Pediatri) Kliniği’ne tadilat ve donanım desteği TİKA tarafından sağlandı.
1.9 milyon kişinin yaşadığı İslamabad’ın hızla artan nüfusuna gün geçtikçe cevap vermekte zorlanan hastanenin yetkililerinin adı geçen kliniğin ihtiyaçları hususunda TİKA İslamabad Program Koordinasyon Ofisi ile irtibata geçmeleri ve klinikte yapılan incelemeler doğrultusunda harekete geçen TİKA, kliniğin tadilat ve gerekli donanım desteğini kısa sürede tamamladı.
Bu kapsamda düzenlenen açılış törenine, Türkiye İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Pakistan Federal Cumhuriyeti Başkent İdare ve Kalkınma Bölümü Müsteşar Yardımcısı MalikQaiserMajeed, TİKA İslamabad Koordinatörü Mustafa Giray Tezel ve çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Girgin törende yaptığı konuşmada, Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz Şubat ayında Pakistan’a yaptıkları ziyarette, sarf ettiği sözlere atıfta bulunarak Pakistan bayrağının Türk bayrağı olduğu, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının son derece sağlam olduğundan bahsetti. Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Girgin, Türkiye’nin sağlık dahil her alanda Pakistanlı kardeşlerine destek sağlamaya hazır olduğunu belirtti.
Günde 250 çocuğun ayakta tedavi gördüğü 30 çocuğun yatılı hasta olarak kabul edildiği kliniğe, TİKA tarafından yapılan katkıyla çocukların çok daha hijyenik ve sağlıklı şartlar altında tedavi olmaları sağlandı.