Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Suriye’de Türkmenlerin DEAŞ (ISID) tarafından kaçırıldığını söyledi.
TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, 2 Haziran tarihinden itibaren Suriye’de özellikle Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı köy ve bölgelerde Türkiye’ye göç edemeyen Türkmenlerin DEAŞ tarafından zorla kaçırıldığını ve kaçırılanlardan haber alınamadığını söyledi. Yavuzaslan, "Suriye’de Türkmen bölgelerinde başlayan çatışmalardan dolayı, Türkmenler evlerinden ayrılarak mülteci olmuşlardır. Bunun yanında bulundukları yerlerden ayrılamayanlar IŞID tarafından baskı altındadır. Genç Türkmenler zorla ailelerinden alınarak IŞID tarafından çatışma bölgelerine götürülmektedir. Türkmenler kendilerinin ve ailelerinin yaşamları ile tehdit edilmektedir. Savaşmayanların ailelerine zarar verilmektedir" dedi.
Türkiye’ye sığınmak isteyen Türkmenlerin Suriye’de kaldıkları sürece katliamla karşı karşıya olduğunu aktaran Yavuzaslan, yaşlı ve çocukların çok zor durumda bırakıldıklarını sözlerine ekledi.