Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomi alanında önemli hedeflerinin olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin bir hedefi var. Dünya ekonomi ligine girmek istiyor. Bunun için Türk özel sektörünün asli temsilcisi olan oda ve borsaların vermiş olduğu hizmet kalitesi ve standardının rakiplerimizle eş değer olması gerekiyor” dedi.
Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar Dinar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen “Dinar’ın Yıldızları ve Ticarette 40. Yılını Dolduran Üyelere Ödül Töreni” programına katıldı. Gerçekleştirilen programda konuşan Hisarcıkoğlu, Türkiye ekonomisinin büyük hedefleri olduğunu kaydederek, bu hedefler arasından en önemlisinin ise ekonomi alanında dünya liginde büyükler arasında yer almak olduğunu kaydetti. Bunun için Türkiye’de hizmet veren oda ve borsaların hizmet kalitesinin çok iyi olması gerektiğini vurgulayan Hisarcıkoğlu, “Türkiye’nin bir hedefi var. Dünya ligine girmek istiyor. En büyük 20 ekonomi arasında en büyük 10 ekonomi arasına girmek istiyor. Bunun için Türk özel sektörünün asli temsilcisi olan oda ve borsaların vermiş olduğu hizmet kalitesi ve standardının rakiplerimizle eş değer olması gerekiyor. Bu kapsamda bütün Türkiye’de eğitim kampanyası başlattık. Standartları yükseltmek için hedefler koyduk. Dinar Ticaret ve Sanayi Odası artık 5 yıldızlı bir oda kapsamında. Dünyada 5 yıldızlı oda kim var diye merak ediyorsanız rakiplerinizi söyleyeyim size Paris Ticaret ve Sanayi Odası, Londra Ticaret ve Sanayi Odası, Berlin Ticaret ve Sanayi Odası. Yani bugün Dinar, Berlin, Paris ve Londra’nın aynı seviyesinde. Hepimizin gurur duyması lazım, bugün Dinar Ticaret ve Sanayi Odası bu 5 yıldızlı oda kapsamında. Çok aktif bir başkanımız var kendisine teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansıyla (ZEKA) 5 tane proje gerçekleştirmiş. Düşünebiliyor musunuz, bir ilçe oda AB projesi yapıp ilçesine kaynak getirebiliyor. 14-15 sene önce bunlar bizim için hayaldi böyle bir şey olamazdı. Ama bugün Dinar odam proje yapıyor kalkınma ajansıyla beraber AB’ye gidip para alabiliyor ve Dinar’a hibe kaynak kazandırmış ve odasının kapasitesini geliştirmiş" dedi.
Dinar Park Ala Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Dinar’da Vergi Rekortmenlerine ödüllerini Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar katıldı.
Törenin sonunda Dinar’da 40. yılını dolduran sanayici ve iş adamlarına ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Programın ardından Başkan Hisarcıklıoğlu, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ı makamında ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Hisarcıklıoğlu, günün anısına Başkan Acar’a çeşitli hediyeler verdi.
Öte yandan, Başkan Hisarcıklıoğlu ilçeye gelişinde Dinar Belediye Bandosu tarafından karşılandı.