TOKAT Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak 'Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiklerini açıkladı.
Tokat Belediye Meclisi olağanüstü gündem ile toplanarak 'Barış Pınarı Harekatı'na destek bildirisini oylamaya sundu. Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Harekat Partisi ve İyi Parti Belediye Meclis gruplarının tamamının oyu ile kabul bildiri kabul edildi.
Meclis toplantısında açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu mecliste bulunan tüm guruplar olarak destek verdiklerini söyledi.
Başkan Eroğlu, "Kırk yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen; bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü, yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz, güvenlik kuvvetleriyle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil, uluslararası destekçilerine karşı da verdiği büyük mücadele sınırlarımız içinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağını da Barış Pınarı Harekâtı oluşturmaktadır. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün, baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyeli'nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu Belediye Meclisleri olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyyetler diliyoruz. Belediye Meclislerimiz, kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır" diye konuştu.