Tokat’ın Niksar ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinden geri kalmak istemeyen çift, nikahlarını meydanda kıydırdı.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ı arayarak nikah kıymak istediklerini söyleyen Gülay ve Bekir çiftinin nikahları ‘demokrasi nöbeti’nde yüzlerce kişinin katılımı ile kıyıldı.
Nikah töreninde konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, ülkenin geleceği için demokrasi nöbetinin ihmal edilmediğini ve bu meydan da ilk defa bir nikah kıyılacağını söyledi.
Başkan Özcan genç çiftin demokrasi nöbetine destek verdiklerinden dolayı teşekkür ederek, “Milletin meydanında böyle bir kararla evlenme akdini gerçekleştiren çifti tebrik ediyorum. Kendi iradeleri ile gençlerimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmıştır. İlk defa bir nikah merasimini demokrasi meydanında gerçekleştiriyoruz. Bu meydan milletin alanı” dedi.
Daha sonra genç çiftin nikahını kıyan Başkan Özcan, yuvayı da dişi kuşun yaptığını belirterek, evlilik cüzdanını geline vererek bir ömür boyu mutluluklar diledi.
Damat Bekir Latif, demokrasi mitingine destek olmak için bu nikahı bu şekilde kıydıklarını belirterek, “Vatanımızın bu zorlu süreçten geçtiği dönemlerde daha destek olacağımızı düşündüğümüz için böyle bir şeye karar verdik ve farkındalık oluşturmak istedik. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.
Gelin Gülay Ataş da "Her şey vatan için ve milletimiz için" ifadesini kullandı.
Nikah İlçe Müftüsü Ali Canpolat’ın yaptığı dua ile sona ererken, genç çift çalan müzik eşliğinde ellerine Türk bayrağı alarak coşkulu kalabalığa eşlik ettiler.