Program sonrası İhlas Haber Ajansı’na, işitme engellilere yönelik yaptığı haberlerden dolayı plaket takdim edildi.
Tomurcuk Derneğinin, Estargon Kalesi’nde ilkini gerçekleştirdiği işitme engelliler ve aileleriyle iftar programına, davetliler yoğun ilgi gösterdi. Programa, Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili, TRT Yayın Denetleme Daire Başkan Yardımcısı Kudret Doğandemir, Gençlik Spor Kontrolör Daire Başkanı Ahmet Ak, Sağlık Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Cihan Nişancı ve çok sayıda davetli katıldı.
“İŞİTME ENGELLİLER HAYATIN HER ALANINDA BLOKE OLMUŞ DURUMDALAR”
Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili iftar programında yaptığı konuşmada, “İşitme engeliler ihmal edilmiş; eğitiminden sosyal yaşamlarına, dört dörtlük bir görselleri var ancak hayatın her alanında bloke olmuş durumdalar. Biz, işitme engellilerin daha rahat iletişim kuracakları, daha iyi işler yapabilecekleri projeler üretmek üzere çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ŞU ANDA İŞİTME ENGELLİLERE 3G DESTEK MASASI SUNULUYOR”
İşitme engellilerin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne yönelik projelere değinen Bilgili, “Tomurcuk Derneği’nde şuan 24 tane yönetim kurulu üyemiz var. İletişimde en büyük problem; bir işitme engellinin, acil bir durum olduğunda yardım isteyecek kimsenin olmamasıdır. Biz bunu bir proje haline getirerek Sağlık Bakanlığı’na verdik. Sağlık Bakanlığı da ‘Engelsiz Sağlık İletişim Projesi’ni kurdu. Şuanda işitme engellilere 3G destek masası sunuluyor. İşitme engelliler şikayetlerini, acil vakalardaki durumlarını görüntülü bir şekilde arz edebiliyor, ambulans isteyebiliyor; artık engel yok” şeklinde konuştu.
“SESSİZ DÜNYANIN HÜR SESİ OLARAK HİZMETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
İşitme engellilerin en çok eksikliğini yaşadığı şeylerden bir tanesi; o kadar vakıf, dernek, dini teşekkülle hizmet eden insanlar var ama işitme engellilerle ilgili yapmış oldukları hiçbir hizmet yok. Diyanet İşleri Başkanlığı; bu iktidarın en büyük sevabı da bu olsa gerek, işitme engeliler için hatipler yetiştiriyor ve işaret diliyle Kur’an, din ve ahlak kitabını bastı. İşitme engellilerin bu konudaki eksikliğini giderdi. Sessiz dünyanın hür sesi olarak hizmetimize devam edeceğiz.
TOMURCUK DERNEĞİ’NDEN İHA’YA PLAKET
Tomurcuk Derneği, İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a işitme engellilere yönelik yapılan haberler dolayısıyla plaket takdim etti. Plaketi Batuhan Yaşar adına İHA muhabiri Orhan Onur Gemici aldı. “Elimizden geldiği kadar dezavantajlı kesim olan engelli vatandaşlarımızın sesini daha çok duyurmaya çalışıyoruz” diyen Gemici, plaket için teşekkür etti.