İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler’e iki ayrı metro yapacaklarının müjdesini verdi. Topbaş, “Bakırköy İDO İskelesi’nden Bağcılar Kirazlı’ya gidecek olan metro Bahçelievler’den geçiyor. Ayrıca Ataköy-İkitelli Metrosu için de çalışmaları başlatıyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler’de Yüzme Havuzu ve spor kompleksinin temel atma törenine katıldı. Kadir Topbaş burada önemli açıklamalarda bulundu.
İstanbul’a ilişkin projeleri hakkında açıklamalar yapan Topbaş, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın 1994’te belediye başkanlığı döneminde başlattığı yerel yönetim anlayışını sürdürüyoruz. Bahçelievler sakinlerine teşekkür ediyorum. Yerel seçimlerde bize büyük destek verdiler. Önümüzde yine seçim var. Bir vaat piyasası, pazarı oluştu. Ama siz seçmen olarak sandığa gittiğinizde bana Kadir Topbaş olarak açık ara destek verdiğiniz gibi inanıyorum ki, genel seçimde de kime güveniyorsanız, kimin iş yapacağına inanıyorsanız çocuklarınızı düşünerek karar vereceksiniz” dedi.
BAHÇELİEVLER’E 2 AYRI METRO
1994 öncesinde su ve çöp sorununu çözemeyen bir İstanbul’dan 15 milyon nüfusuna rağmen bu sorunları yaşamayan bir İstanbul’a gelindiğine dikkat çeken Topbaş, “Bugüne kadar 68 buçuk katrilyon yatırım yaptık. İstanbul’da sadece ulaşım ve alt yapı değil her alanda hizmetleri yapıyoruz. Artık, yolları, kavşakları, alt geçitleri değil metroları konuşuyoruz. Duble yol değil şimdi Bahçelievler için ‘Duble metro’ diyorum. Bakırköy İDO İskelesi’nden Bağcılar Kirazlı’ya gidecek olan metro Bahçelievler’den geçiyor. Ayrıca Ataköy-İkitelli Metrosu için de çalışmaları başlatıyoruz. 2019’a kadar 400 kilometre metro dedik, nasıl yapacaksınız diye sordular şimdi 430 kilometre diyorum, 2019’a geldiğimiz zaman bunun gururunu birlikte yaşayacağız. Biz bir şey dediğimiz zaman siz bize güveniyorsunuz, notere ihtiyaç var mı yok. Çünkü söz adamı bağlar” şeklinde konuştu.
SPORA BÜYÜK YATIRIM
Kadir Topbaş, yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Göreve geldiğimizde 21 spor tesisi vardı şu an 95 tane var. 1 milyonun üzerinde insan ücretsiz istifade ediyor. 1 Katrilyonun üzerinde yatırım yaptık ve devam ediyoruz. 2012’de durup dururken spor başkenti unvanı vermediler. AB dışında ilk defa bir kente bu unvanı verdi. İstanbul Kültür başkenti payesinden sonra spor başkenti payesini de aldı. Okulların bahçelerine spor salonları yaptık, 170 tane tamamlandı, 200’ü bulacak ve devam edeceğiz. Belediye olarak kamu kuruluşlarına borcumuz yok. Kaynaklar emin ellerde. Bütçemiz sağlam. Yatırımlara devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
MAHALLE OTOPARKLARI BAŞLIYOR
Topbaş, konuşmasında mahalle aralarına yapılacak otoparklarla ilgili açıklamalarda da bulundu. Her mahalleye otopark yapacaklarını belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş, “İstiyoruz ki mahalleli kat mülkiyeti, tapusu gibi bir otopark tapusu alsın. Bunun ile ilgili model ürettik. Birkaç noktada çalışmaya hızlıca başlayacağız. Şirinevler’de bir yer altı otoparkı sözü vermiştik. Onun ihalesini yaptık. Yakında yer teslimini yapıyoruz ve inşaat başlıyor. Sözümüz yerde kalmıyor” diye konuştu.
TOPBAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ
Topbaş konuşmasında isim vermeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun 4 yıl için yetki istediğini hatırlatan Topbaş, “4 yıl istiyor, çünkü biliyor ki, 4 yılda bütün parayı bitirecek sonra çekip gidecek” şeklinde konuştu.
İŞTE TOPBAŞ’IN MÜJDELEDİĞİ BAHÇELİEVLER’DEN GEÇECEK METROLAR
12 istasyondan oluşan Ataköy-İkitelli metro hattının uzunluğu 13 km olurken 45 bin yolcu kapasitesi bulunuyor. Bu hattaki yolculuk süresi ise 19. 5 dakika olacak.
İstasyonlar ise şu şekilde:
“Ataköy,(Marmaray) Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşağı, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi. Entegrasyon; Marmaray, Başakşehir-Kirazlı Metrosu Ve Aksaray-Havalimanı Hafif Metrosu
BAKIRKÖY- KİRAZLI METRO HATTI
Bakırköy- Kirazlı metro hattında ise 9 istasyon bulunurken hat uzunluğu da 9 km olacak. 70 bin yolcu kapasiteli hattın yolculuk süresi ise 13. 5 dakika olduğu açıklandı. Hatta bulunan istasyonlar ise şu şekilde:
“Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani, Kirazlı. Entegrasyon; Başakşehir-Kirazlı Metrosu, Marmaray, Yenikapı-Otogar-Havaalanı Hattı”.