Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesi karla kaplanırken, kent merkezinde sıcak havaya aldanan badem ağaçları çiçek açtı.
Demre'de kötü giden, üreticiye zor günler yaşatan olumsuz hava koşullarının yerini son 4 gündür güneşli hava aldı. Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 20 dereceye kadar yükseldi. Gökyazı Mahallesi'ndeki badem ağaçları, sıcak havaya aldanıp çiçek açtı. Diğer yanda Toros Dağları'nın karla kaplı zirvesi, ortaya ilginç görüntü çıkardı. Çiçek açan badem ağaçlarının yanında doğa da uyanmaya başladı. Kırlarda sarı çiçekler, Japon gülleri, begonviller renk renk çiçek açtı.
Ramiz Tokgöz adlı öğrenci, "Bahar yılda bir gelir, birkaç ay derler yalan. Demremizde her saat bir bahardır fışkıran. Gördüğünüz gibi kışın ortasında badem ağaçları çiçek açtı. Demremize bahar geldi" dedi.
Babası Birdal Tokgöz de "Demremizde oluşan kötü hava şartları nedeniyle çiftçilerimiz kötü günler yaşadı, fırtına hortum dolayısıyla. Şimdi hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldi. Buna aldanan badem ağaçları çiçek açtı. Toroslar'da kar, Demremizde bahar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI