Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Güzelöz köyünde bir tarlada bulunan petrol ile ilgili Türkiye Petrolleri (TP) harekete geçti. TP Batman Bölge Müdürlüğü tarlada su sondajı sırasında bulunan petrolün incelenmesi için alana uzman ekipler gönderdi.
Güzelöz köyünde Servet Çelik isimli çiftçi tarlasında, su sondajı yaparken petrol buldu. Tarlasını sulamak için su sondajı yapan Servet Çelik isimli çiftçi, toprağı kazarken 80 metrede su yerine petrole ulaştı. Çiftçilikle geçimini sağlayan Çelik, babasının tarlasının sulama ihtiyacını karşılamak için su sondajı yaptırdı. 80 metre kazıldıktan sonra su yerine petrol çıktığını gören Çelik, ne yapacağını şaşırarak Batman’dan bir jeoloji mühendisi ile görüştü. Jeoloji yüksek mühendisi Ümit Işık tarlada yaptığı inceleme sonrasında petrol türevi olduğunu ve numune alarak yurt dışına gönderdi.
Haberin yayılması üzerine harekete geçen Türkiye Petrolleri (TP) Batman Bölge Müdürlüğü, Güzelöz köyüne uzman ekip göndererek kuyuda inceleme yaptı. Görevliler kuyudan aldıkları petrol türevinin inceleneceğini ve bu doğrultuda hareket edileceğini belirtti.