AFAD Trabzon’da dereye uçan aracı kurtarma operasyonu tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatı dere içerisinde yapmayı planlayan ekipler, aşırı yağışlar nedeniyle dere suları yükselince köprü altındaki kayalık alana yerleştirdikleri araçta tatbikatı gerçekleştirdiler.
Trabzon’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan dereden araç kurtarma tatbikatında, senaryo gereği dereye uçan otomobile müdahale edilerek araç içerisinde mahsur kalan bir kişi kurtarıldı. AFAD ekiplerinin yanı sıra askerler, emniyet ve sağlık ekiplerinin katıldığı geniş kapsamlı araç kurtarma tatbikatında çalışmaların ardından araç içerisinden çıkarılan yaralı vatandaş sağlık ekiplerine teslim edildi.
Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı, tatbikatla ilgili bilgiler verdi. Kıratlı, bu tatbikatlarının amacının gerçeği görmek olduğunu söyledi.
Kıratlı, “Hızlı koordine olup eksiklerimizi görmek ve onlara hazırlık yapmak. Enkaz, yangın, arazide kayıp buna benzer tatbikatlarımızda var. Bunların hepsini birleştirdiğimiz zaman ortaya güzel bir sonuç çıkacak. Akabinde masa başında bunları tartışacağız” dedi.